Wat is het verschil tussen flatground, flatlevel, groundlevel, flat to the ground en baseground trampolines?

Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Een flatground, flatlevel, groundlevel, flat to the ground en baseground trampoline zijn eigenlijk allemaal hetzelfde. De trampolines worden gelijk met het maaiveld ingegraven, waarbij ze wel hun optimale springcomfort houden. Deze typen zijn minder opvallen in de tuin en voorzien de springe van hetzelfde comfort als een inbouw trampoine doordat ze een nieuw systeem hebben ontwikkeld om de lucht verplaatsing soepel te houden. Daarnaast zijn alle frames van de vlakke inbouw trampolines omringd met een bekisting zodat de de grond rondom het ingegraven frame minder tot geen kans heeft om weg te zakken.  

De verschillende types flatground, flatlevel, groundlevel, flat to the ground, baseground trampolines

Helaas hebben leverancies de vlakke inbouw trampolines niet allemaal dezelfde naam gegeven. Ieder merk heeft zijn eigen naam voor een trampoline gelijk met het maaiveld. Om een voorbeeld te geven:

Flatground of flallevel trampoline

Het ingraaf stysteem is dus bij alle types hetzelfde. Wel is het zo dat elk merk de luchtverplaatsing op een iets andere manier heeft geprobeerd op te lossen. De akrobat flat to the ground trampolines hebben een compleet ander materiaal mat en een hele open structuur in de mat verwerkt. Hierdoor kan alle lucht gemakkelijk door de mat heen waardoor er geen weerstand ontstaat tijdens het springen. De Avyna flatlevel en de Berg flatground trampolines hebben het originele springmat materiaal permatron maar hebben hierin een extra open structuur verwerkt. Hierbij kan de lucht ook goed ontsnappen door de springmat en blijft de trampoline lekker springen en maakt nagenoeg geen geluid. De Exit groundlevel trampolines hebben een iets open structuur bij de springmat en ook vindt er bij het randkussen nog extra ontluchting. Zij hebben blokken onder het randkussen geplaatst en de veren worden ook aan de onderkant van het frame ingehangen. Hierdoor zal de meeste lucht worden verplaatst via het randkussen. Ook de Salta baseground trampolines hebben de ontluchting met name via het randkussen. Zij hebben hier schuim onder geplaatst waardoor er ook hier onder het randkussen wat ontluchting kan plaatsvinden. Omdat het schuim van de Salta en de blokken bij Exit vrij grof is, zijn deze systemen iets minder handig voor kleine kinderen. Wanneer zij op het randkussen gaan staan bestaat de kans dat zij hun enkel kunnen verzwikken.

Is inground dan weer iets anders?

inground trampolineJa, inground trampolines zijn iets anders dan bijvoorbeeld flatground, en flatlevel trampolines. Tot enkele jaren terug werden alle ingegraven trampolines gemakkelijk en eenduidig inground trampolines genoemd zodat het voor de consument duidelijk is wat hij koopt. De originele inground trampolines hebben echter altijd een randje van 20 tot 30cm boven het maaiveld om de lucht kwijt te kunnen raken. Het frame is dan ongeveer 20 tot 30cm hoog en deze wordt als het ware over de kuil heen geplaatst waardoor hij altijd iets boven het maaiveld blijft staan. Tijdens een sprong gaat een springmat naar beneden. De lucht die hiermee verplaatst wordt kan dan via dat randje kwijt geraakt worden. Wanneer inground trampoline vlak met het maaiveld worden ingegraven zullen ze niet lekker springen en zal het randkussen enorm gaan klapperen.