Schade aan trampoline door storm

Trampoline onder een trein bron studioalphen.nl

Afgelopen tijd hebben we 2 flinke stormen gehad. Uiteraard hopen wij dat er niemand in uw kennissenkring gewond is geraakt. Helaas is er wel veel schade ontstaan door de hevige wind en windstoten. De wind was zelfs zo heftig dat er over een groot deel van Nederland het weeralarm code rood was afgegeven. Het treinverkeer werd tevens volledig stilgelegd omdat er veel schade en stortingen aan de bovenleidingen waren ontstaan. Ook lagen er veel bomen op het spoor. In Alphen aan den Rijn was er zelfs een trampoline op het spoor terecht gekomen en volledig verwoest door een aanrijding met een trein. Verder hebben we veel verhalen gehoord van trampolines die omgewaaid of zelfs door de lucht zijn gevlogen zijn waarbij er flinke schade aan de buizen en andere onderdelen kan ontstaan. Zelfs de speciale inground trampolines, die standaard met haringen in de grond vast gezet worden, waren niet allemaal bestand tegen de heftige windstoten.


Een anker set kan vaak veel schade voorkomen!

Avyna ankerset

Om de trampoline toch zo goed mogelijk vast te zetten tijdens deze heftige weersomstandigheden raden wij aan de trampoline altijd extra te verankeren met een verankeringsset. Dit geeft meer houvast tijdens zulke storm. Houdt u er aub rekening mee dat ook deze sets soms niet bestand zijn tegen de heftigste windstoten.  Het is afhankelijk waar de trampoline staat. Staat hij in een open gebied dat vangt de springmat heel veel wind en kan de verankeringsset volledig losgerukt worden. De kans hierop is echter niet heel groot. Tevens is de ondergrond waar de pin in gedraaid wordt van belang voor de houvast. Zandgrond is uiteraard minder stevig dan bijvoorbeeld kleigrond. Toch zal een ankerset in zandgrond minder kans geven op wegwaaien van de trampoline als wanneer hij niet verankerd is.

Goede trampoline zonder schade

Trampoline weer repareren

Heeft u toch schade aan uw trampoline? Dan kan deze in veel gevallen weer gerepareerd worden. Wanneer u een trampoline uit ons assortiment heeft kunnen wij veelal onderdelen voor u bestellen. Graag ontvangen wij hiervoor het merk en type van de trampoline, eventueel het artikelnummer van het benodigde onderdeel en uw adresgegevens zodat wij een passende offerte voor u kunnen maken. Dit kunt u ook aanvragen door ons offerte formulier te gebruiken. Is het voor u onduidelijk welke onderdelen u nodig heeft? Kunt u ook een foto toesturen van de schade zodat wij u op afstand kunnen adviseren wat u nodig heeft.

De trampoline hoes kan ook kapot waaien

Trampoline hoes

Een hoes is een bewezen accessoire voor het behoudt van de trampoline. Echter adviseren wij wel om de hoes tijdens zulke extreme weersomstandigheden van de trampoline af te halen. De materialen zijn niét gemaakt voor heftige windstoten en kunnen daardoor gaan scheuren. Tevens wordt er nog meer wind gevangen door een hoes en is de kans nog groter dat de trampoline omvalt of zelfs de lucht door vliegt. Voor de veiligheid van uw omgeving en duurzaamheid van de producten geldt dus dat u de trampoline het beste vast kan zetten met een anker set en de hoes verwijderd dient te worden wanneer er berichten zijn van heftige storm op komst.
Is uw hoes toch gescheurd tijdens de storm dan kunt u hier een nieuwe hoes bestellen.

Trampoline kapot gewaait Bron www.gelderlander.nl

 Verzekering of garantie?

 Wanneer u schade heeft aan uw trampoline of accessoires
 valt dit helaas niet onder garantie. Soms wordt schade wel
 vergoed door uw verzekering. Bekijk hiervoor uw polis of neem
 contact op met uw verzekeringsmaatschappij. Heeft u nog
 geen verzekering voor uw spullen in de tuin? Dan is dit soms
 toch het overwegen waard. Bekijkt u bijvoorbeeld eens
 speciale tuinverzekeringen bij diverse
 verzekeringsmaatschappijen.