Bellicon Fitness trampoline

DE BELLICON® FAMILIE

Alle goede dingen komen in viervoud

De coole uitstraling

De bellicon® Classic is afgewerkt met een zwarte poedercoating en ziet er geweldig uit, ook bij jaren van intensief gebruik. De superieure kwaliteit van het hoogwaardige staal, de lasnaden en de schroefdraad die de poten en het frame met elkaar verbindt komt voort uit een uitmuntend vakmanschap dat bellicon’s streven naar uitstekende kwaliteit eer aan doet. Voor minder doen we het niet.

De elegante uitstraling

De bellicon® Premium is voorzien van een krasbestendig frame van roestvrijstaal. De bellicon® Premium ziet er niet alleen fantastisch uit, maar werkt ook antiseptisch. Daardoor is de trampoline zeer geschikt voor gebruik in het ziekenhuis, in klinieken, op het werk en in de sportschool. Hoewel de bellicon® Classic al uitzonderlijk stevig op de poten staat, is de stabiliteit van de bellicon® Premium ronduit verbluffend.

 Veelzijdig trainingsapparaat

De bellicon® Plus luidt een nieuw tijdperk in, in het succesverhaal van bellicon®. Gebaseerd op de bellicon® Classic, biedt de bellicon® Plus een nieuw, snel en gemakkelijk bevestigingsmechanisme (met een lopend patent) om accessoires zoals onder andere een T-bar te bevestigen. De T-bar kan in een paar seconden worden vastgezet, in hoogte worden versteld en worden verwijderd. Voor een maximaal gebruiksgemak.

 Jumping Fitness® bij u thuis

Jumping Fitness® springt nu uw huis binnen. Wij bieden u de special edition bellicon® Jumping Fitness met een trendy, hexagonale vorm en schroefpoten. De T-Bar met het prominente Jumping Fitness® logo kan op dezelfde eenvoudige wijze worden bevestigd als met het bellicon® Plus systeem. Voor een Jumping Fitness® training met de superieure bellicon® bounce.

 
WELKE FRAMEMAAT PAST BIJ MIJ?

De trampoline is leverbaar in drie verschillende framematen: 100 cm, 112 cm en 125 cm. Er is dus altijd een bellicon® die perfect bij u en uw omgeving past.

Over het algemeen geldt: hoe groter het frame, hoe leuker de training. Een grotere mat geeft u immers meer bewegingsvrijheid tijdens de oefeningen. Als u wat langer bent, meer ruimte nodig heeft voor de training (bijvoorbeeld omdat u ook liggend oefeningen wil doen) of omdat een kleiner model gewoon niet uw stijl is, dan kiest u voor een groter frame. Hebt u daarentegen minder ruimte of wil u de trampoline af en toe ergens mee naartoe nemen? Dan is een kleiner frame geschikter. Maar wat u ook kiest: elk formaat voldoet aan dezelfde hoge kwaliteitseisen van bellicon®.

Om een idee te krijgen van de diverse formaten en om te kijken of ze passen in uw omgeving, kan u de diameter markeren op de vloer. Zo bent u zeker dat u de bellicon® krijgt die het best bij u past.

Als u een compacte trampoline zoekt die u overal mee naartoe kan nemen, dan is de 100 cm-versie ideaal voor u.

Wilt u liever een grotere mat met meer springruimte? Kies dan voor de 112 cm-versie, ons meest verkochte model.

Kan het niet groot genoeg zijn voor u? Ga dan voor 125 cm! Het springoppervlak is 33% groter dan de 112 cm-versie en maar liefst 88% groter dan de 100 cm-versie.

 

WELKE TYPE POTEN PAST BIJ MIJ?

Als dat gaat, geeft u de bellicon® een vaste plaats in huis. Een trampoline die in het zicht staat, zal u nu eenmaal vaker gebruiken. In dit geval zijn de schroefpoten ideaal. Als u de minitrampoline toch eens wil opbergen, dan kunnen de poten binnen een paar minuten worden verwijderd. In minder dan vier minuten zijn ze vervolgens weer gemonteerd.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat u de bellicon® uit het zicht wil bewaren of af en toe ergens mee naartoe wil nemen. Kies dan voor de bellicon® met vouwpoten. Deze zijn bijna net zo stabiel als de schroefpoten, maar u kan de trampoline gemakkelijker in een kast of onder het bed bewaren. Bovendien is ze dan eenvoudig mee te nemen in onze handige draagtas.

 

UW LICHAAMSGEWICHT

Bij de keuze voor de elastieksterkte is vooral uw lichaamsgewicht van belang. Kies de optimale sterkte voor uw gewicht, zodat u zeker bent van een optimale elasticiteit en spanning. Zo profiteert u optimaal van de voordelen van de bellicon®.

Als uw bellicon® door meerdere personen wordt gebruikt, kiest u voor de elastieksterkte die wordt aanbevolen voor de zwaarste gebruiker. Iets meer weerstand is voor de lichtere personen geen probleem, maar de zwaarste gebruiker zal met een te lage sterkte steeds de grond raken.

PROBLEMEN MET DE BALANS

De meeste mensen wennen verbazingwekkend snel aan het elastische oppervlak en de springbewegingen van de bellicon®. Hebt u doorgaans wat meer moeite met de balans, dan raden we wat sterkere elastieken aan. Het oppervlak voelt dan stabieler aan, zodat u zich zekerder voelt tijdens uw eerste stappen op de springmat. Twijfelt u over de elastieksterkte, neem dan contact met ons op.

Als u extra ondersteuning nodig hebt, leveren we ook veiligheidssteunen die speciaal voor bellicon® zijn ontwikkeld. Deze zijn gemaakt van hetzelfde hoogwaardige staal als het frame en zijn zonder gereedschap in een handomdraai te monteren of los te koppelen. En wie weet: misschien hebt u ze na een tijdje helemaal niet meer nodig!

VOETPROBLEMEN

Er zijn twee belangrijke soorten voetaandoeningen. Bij overpronatie zakt de voet binnenwaarts door en bij supinatie zakt de voet juist buitenwaarts door. Pronatie en supinatie zijn normaal tijdens het lopen en staan, maar kunnen zich in hevigere mate voordoen tijdens het rennen en trainen.

Milde oversupinatie komt vaak voor en hoeft geen belemmering te zijn voor trampolineoefeningen. Sterker nog: de bellicon® versterkt de spieren van voeten en enkels juist, vooral als u met blote voeten springt. Hoe dieper u de springmat neerdrukt, des te meer wordt u gedwongen om uw voetspieren uit te rekken en weer samen te trekken.

Als u wordt behandeld voor ernstige overpronatie en corrigerend schoeisel draagt, kan u waarschijnlijk beter een sterker elastiek kiezen. Omdat uw voet al te veel binnenwaarts doorzakt, kan de springmat de binnenkant van de voet extra belasten en meer ongemak veroorzaken. Eventueel kan u tijdens het springen gymschoenen dragen, zodat de druk beter wordt verdeeld over de gehele voetzool.

Cardiotraining en joggen

(aanbeveling elastieksterkte: intensive oefeningen)

Joggen wordt doorgaans niet meteen geassocieerd met een minitrampoline. Hoewel de meeverende bellicon®-mat in eerste instantie wellicht wat vreemd aanvoelt, ontdekt u al snel dat u er uitstekend op kan sporten. Bovendien worden de gewrichten veel minder belast dan op de ongelijke ondergrond waarop u normaal gesproken rent.

Hoewel alle elastieksterkten geschikt zijn om te joggen, kan u beter een sterkte hoger kiezen dan de optimale sterkte als u wat sneller wil joggen. Bovendien verloopt de overgang van de weg naar de trampoline wat soepeler met een minder verende mat.

Problemen met rug, wervels, schijven, knieën en gewrichten

(aanbeveling elastieksterkte: "health bounce")

Hebt u last van uw rug, schijven, knieën of andere gewrichten? Dan is bouncen een uitstekende therapie. Bij deze techniek veert u voorzichtig op-en-neer, zonder dat uw voeten van de mat komen. Het is daarom een ideale manier om gewrichtspijnen te behandelen. Niet alleen wordt uw totale spiersysteem gestimuleerd, het is ook nog eens goed voor uw stofwisseling. Afhankelijk van de ernst van uw klachten kan u het best een elastieksterkte kiezen die een gradatie lager is dan de optimale sterkte voor uw gewicht.

Als u aan ernstige gewrichtsaandoeningen lijdt of als u chronische medische klachten hebt, vraag uw huisarts dan om het meest geschikte trainingsprogramma voor u te bepalen.

Osteopenie/osteoporose

(aanbeveling elastieksterkte: intensive oefeningen)

De bellicon® stimuleert de botdichtheid. Dat is wereldwijd bekend... en zelfs daarbuiten! Trampolinespringen brak pas echt door toen NASA-astronauten het gebruikten om hun botten op kracht te krijgen na langdurige missies in een omgeving zonder zwaartekracht. In dergelijke omstandigheden raken de botten namelijk flink verzwakt. Tijdens het trampolinespringen heeft de zwaartekracht twee tot drie keer zoveel invloed op het lichaam, waardoor de kalkopname van de botten wordt gestimuleerd.

Trampolinespringen wordt dan ook beschouwd als de beste remedie voor osteopenie en osteoporose. Zo is uit onderzoek gebleken dat twaalf weken trainen op de bellicon® de afname van de botdichtheid afremt.

Alle elastieksterkten zijn geschikt voor mensen met osteopenie of osteoporose. Als u echter traint om de remineralisatie te stimuleren, kan u het best een elastieksterkte kiezen die een of twee gradaties hoger is dan de optimale sterkte. Hierdoor komt er meer gewicht op de botten te staan. Dit stimuleert het herstel, zonder de gewrichten extra te belasten. 

Artritis

(aanbeveling elastieksterkte: "health bounce")

Ontstoken, stijve en pijnlijke gewrichten hebben dramatische gevolgen voor de mobiliteit van patiënten met artritis. Door fysiotherapie en bepaalde oefeningen kan de pijn worden verlicht en is het soms zelfs mogelijk dat chirurgische ingrepen niet meteen noodzakelijk zijn.

Bij het bouncen op de bellicon® houdt u altijd contact met de springmat. Dit ontziet de gewrichten en verbetert uw spierspanning, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Daardoor is het een uitstekende therapie voor patiënten met artritis. Kies hiervoor de optimale elastieksterkte voor uw gewicht en let er goed op dat u uw gewrichten niet overbelast, vooral als u de minitrampoline voor de eerste keer gebruikt.

Als u aan artritis lijdt, vraag uw huisarts dan om het meest geschikte trainingsprogramma voor u te bepalen.

Lijst Rooster

Stel een Aflopende Directie in

6 Artikel(en)

  1. Bellicon Classic trampoline met schroefpoten vanaf
  2. Bellicon Classic trampoline met vouw vanaf
  3. Bellicon Plus trampoline met schroefpoten vanaf
  4. Bellicon Plus trampoline met vouw vanaf
  5. Bellicon Premium trampoline met schroefpoten vanaf
  6. Bellicon Premium trampoline met vouw vanaf

Lijst Rooster

Stel een Aflopende Directie in

6 Artikel(en)