Help uw trampoline de herfst en winter door!

Heeft u een trampoline staan in uw tuin en wilt u weten hoe u de trampoline de herfst en de winter door helpt lees dat dit blog snel verder!

Trampoline afbreken? Nee niet doen!

Sommige mensen zullen denken dat de trampoline helemaal afgebroken dient te worden in de herfst en winter maar dat is eigenlijk niet persé nodig omdat de producten weerbestendig zijn en kunnen daarom dus wel tegen een stootje. Ook is het laten staan van de trampoline in de herfst en winter nog leuker voor de kinderen. Op een mooie dag kunnen ze dan alsnog naar hartenlust springen!

Trampoline hoes Bescherming voor je trampoline.

Het is echter toch altijd aan te raden om de trampoline in de herfst netjes af te dekken. Dit zal de levensduur van de trampoline aanzienlijk verlengen. Een trampoline hoes gaat over de springmat, het randkussen, daarmee ook de veren heen. De afdekhoes gaat dus niet over een eventueel veiligheidsnet heen. In veel gevallen kan een veiligheidsnet los gemaakt worden en laten zakken op de springmat zodat deze ook onder de hoes beschermd wordt. In sommige gevallen kan dat niet en zal de hoes onder het net door bevestigd worden.

Inground trampoline hoes

Welke soorten hoezen zijn er?

Er zijn verschillende hoezen beschikbaar. Zo hebben we hoezen voor opbouw trampolines, hoezen voor inground trampoline en hoezen voor flatground trampolines. De meeste hoezen zijn ook multifunctioneel inzetbaar dus geschikt voor opbouw én inbouw trampolines. Waar een trampolineshoes geschikt voor is, is afhankelijk van de bevestiging. De flatground modellen hebben soms zeker een eigen speciale hoes nodig.

Kwaliteiten van de diverse beschermhoezen.

Er zijn verschillende kwaliteiten hoezen beschikbaar zodat er altijd een is die bij uw wensen past. Zo kunnen wij hoezen aanbieden van basis PE. Dit is vergelijkbaar met bouwzeil. We hebben ook extra dik PE waardoor deze hoezen extra stevig en duurzaam zijn. PVC is de volgende stap in kwaliteit en is nog weer duurzamer, hierin zit ook kwaliteitsverschil. Hoe beter het PVC hoe duurzamer de materialen. Tenslotte zijn er ook Bisonyl hoezen. Dit is gemaakt van een hetzelfde materiaal als vrachtwagen zeil. Dit is uiteraard extra dik en duurzaam maar ook iets minder makkelijk hanteerbaar. Er zijn diverse kleuren mogelijk zoals blauw, groen, zwart, en grijs zodat er voor ieders wens een mooie en passende hoes beschikbaar is.

Trampoline ankersetAnkersets om de trampoline vast te zetten tegen de herfst stormen.

Naast het afdekken van de trampoline om de duurzaamheid te verlengen is het in de herfstperiode ook belangrijk om de trampoline goed vast te zetten. In de herfst en winter hebben we nogal eens last van storm. Een trampoline is een goede windvanger door zijn grote oppervlak en kan daardoor bij flinke wind omvallen of zelfs helemaal wegvliegen. Dit kan natuurlijk veel schade opleveren. Om dit te voorkomen hebben wij speciale ankersets. Deze ankersets worden in de grond gedraaid en de bandjes worden aan het frame bevestigd waardoor de trampoline netjes op zijn plaats blijft staan en er weinig kans is op schade tijdens de herfst en winterstorm.

Kortom uw trampoline overleeft de herfst en winter het beste door deze goed vast te zetten met een ankerset en te beschermen met een afdekhoes.