Uitleg en toelichting montage mogelijkheden.

Het opzetten van een trampoline, speeltafel, basketbalset of een van onze andere producten is zelf heel goed te doen. 
Er is geen technische kennis voor nodig De montagetijd wordt vaak bij een product vermeld. 
Het is niet moeilijk om een trampoline op te zetten, bij sommige kleinere trampolines kost het wat meer kracht om de veren aan te sluiten. Een trampoline zult u binnen 0,5 tot 1 uur opbouwen. Een trampoline met net zult u binnen 1,5 a 2 uur opzetten. Er worden altijd goede en duidelijke handleidingen bijgeleverd.  Als u een handleiding zoekt van onze producten kunt deze u hier bekijken en downloaden:

Indien u geen tijd of zin heeft om zelf te monteren en installeren kunt u onze monteur inschakelen.

Montage door onze monteurs:

De montagekosten per product zijn €. 150,- tot €. 400,- afhankelijk van het product.
- De voorrij kosten zijn €. 25,- binnen een straal van ca 50km vanaf Vijfhuizen.
 In verband met de reistijd- en brandstof-kosten rekenen we een toeslag in de voorrijkosten voor langere afstanden, voorrij kosten zijn €. 50,- bij 50km tot 100km, €. 90,- bij 100km tot 150km en €. 125,- bij125km tot 200km.

Levering begane grond, op een bereikbare plaats. Etage: zie verder op deze pagina.

De montage kosten voor montage van een trampoline zijn ca €. 200,-
Een inground trampoline plaatsen we normaal niet, dit kunt u door de hovenier laten doen die de kuil maakt, dan weet u zeker dat alles in 1 keer past. De hovenier kan dan een uurtje rekenen.
De montage van een trampoline met vangnet + trapje kost €. 275,- 

Voorwaarden 
Prijzen gelden voor een levering met montage op de begane grond. 
Wij monteren alleen de door ons geleverde trampolines. 
Lees verder voor meer voorwaarden: Als u zich hierin kunt vinden dan kunt u de montage bijbestellen.

Voor de levertijd van een montage moet u rekening houden met 1 á 2 weken. We proberen dit normaal binnen 1 week voor u in te plannen. Houd u rekening met de montagetijd van 1 tot 2,5 uur afhankelijk van het product en de extra wensen (meerwerk). We maken dan samen een afspraak en geven aan hoe laat we er ongeveer zijn.
U kunt altijd een gewenste afleverdatum of afhaaldatum opgeven bij uw bestelling dan kunnen we daar proberen rekening mee houden. 
U kunt een montage bijbestellen bij de opties van het product.
  klik hier om een trampolinemontage te bestellen. En klik hier om een trampolinemontage met veiligheidsnet te bestellen

Voorbereiding en voorwaarde voor het monteren van een trampoline:

- De plek waar de trampoline moet staan dient vrij toegankelijk te zijn
- Is de plek bereikbaar met een steekwagen? (bv. moet de monteur door het huis naar achteren?)
- Is de plek vrij van overhangende takken van een boom of andere begroeiing? (minimaal ca 4m)
- Is de plek vrij van andere spullen of items?
- Is de plek recht/waterpas of redelijk/waterpas?
- Is er een parkeerplaats zonder betaald parkeren?  

Zorg er aub voor dat u aan bovenstaande verwachtingen voldoet voordat de monteur er is.

Als u niet thuis bent en u de trampoline al heeft betaald, kan de trampoline ook geplaatst worden als u dat wilt.

Voorbereiding en voorwaarde voor het monteren van een speeltafel:

- De plek waar de tafel moet staan dient vrij toegankelijk te zijn
- Is de plek bereikbaar met een steekwagen of rolwagen? (bv. moet de monteur door het huis naar achteren?)
- Past de tafel door de deur, de hal of gangpad? U bent zelf verantwoordelijk voor genoeg ruimte meet dit van te voren goed op, het zou jammer zijn als de monteur ongedane zaken terug moet en u de voorrijkosten en de gemaakte uren moet betalen.  Het beste werkt dit door het maken van een mal op maat van de pooltafel. (bijv met 4 latten of een groot stuk karton) Le op: Veel trappen hebben een draai waar de doos of de tafel niet door past.

- Is de plek vrij van andere spullen of items?
- Is de plek recht/cq waterpas of redelijk waterpas?  

Zorg ervoor dat u aan bovenstaande verwachtingen voldoet voordat de monteur er is.

- Voor alle andere montages gelden soort gelijke voorwaarden en verwachtingen.

- Een standaard montage levering wordt op de begane grond gedaan. In overleg kan de monteur(s) helpen om de tafel op de etage te krijgen de etage toeslag is €. 50,- (bij producten zwaarer dan 30kg). In overleg is het mogelijk om de toeslag te halveren indien er goede hulp is voor de monteur zodat we 1 sterke monteur kunnen sturen ipv 2 monteurs. U moet er wel voor zorgen dat de verpakking door het trapgat naar de etage kan en op de plak kan komen, dit kunt u opmeten of nameten. Daar bent u zelf verantwoordelijk voor, doe dit ook uitvoering,hierin bemiddelen we vooraf. Het moet heel goed nagekeken worden want het past niet altijd, een pooltafel en een tafeltennis zijn namelijk erg groot, ca 200cm x 100cm voor een pooltafel en 160cm x 140cm voor een tafeltennistafel met een dikte van 20-30cm. 
Wanneer de monteurs bij u op locatie zijn en de tafel blijkt niet door de trap te kunnen moet u helaas de gemaakte kosten betalen a €. 50,-. Dit omdat de monteurs speciaal naar u toe komen tijd kwijt zijn en betaald moeten worden.

Meerwerk: Als er meerwerk op lacatie nodig is kan dat in overleg gedaan worden, zoals het egaliseren van de grond vvoor de plaatsing van een trampoline of het weghalen van een struik, of bijvoorbeeld ruimte maken voor een tafel. Meerwerk kost €. 50,- per uur. 

Trampoline opzetten
Het opzetten van de trampoline
1. Stel het frame op. Leg eerst de buizen in de juiste volgorde uit op het gras (of andere zachte ondergrond) Hierdoor is het wat overzichtelijker.
2. Span daarna evenwijdig de springmat op. Dus niet alle veren tegelijk aan een kant. Dit voorkomt dat u extreem veel kracht moet zetten om de laatste veren in te spannen.
3. Bij de meeste trampolines wordt een spanhaak bij geleverd. Hiermee kunt u de veren gemakkelijk aantrekken en in het frame haken. Indien u niet over een spanhaak beschikt, zou u hier ook een andere trampolineveer voor kunnen gebruiken.
4. Daarna kan de beschermrand opengeklapt en bevestigd worden. Let er op dat de beschermrand inkepingen voor de poten heeft. Deze moet aan alle kanten ook daadwerkelijk bij een poot aansluiten.

Opzetten veiligheidsnet
Een veiligheidsnet is bedoeld om bij het springen de coördinatie te ondersteunen. Dus absoluut niet om in te springen of vanaf te stuiteren!
1. Stel het onderste deel van de twee-delige poot van het veiligheidsnet. Bij sommige veiligheidsnetten is hiervoor een stelpootje bijgeleverd. Indien u hier niet over beschikt kunt eventueel ook een ander stevig voorwerp van ongeveer 20 cm (bv een baksteen) gebruiken. De poot moet aan de trampoline bevestigd worden met twee U-haken. Probeer deze voor de stevigheid zoveel mogelijk uit elkaar te plaatsen.
2. Als op alle trampolinepoten het onderste deel van de poot van het veiligheidsnet zijn bevestigd, kan het net uitgelegd worden over de trampoline.
3. Het bovenste deel van de poot kan nu met behulp van een clipsysteem aan de bovenkant van het veiligheidsnet bevestigd worden.
4. Stroop daarna de eventueel aanwezige hoes van het bovenste gedeelte van de poot op.
5. Zet vervolgens het bovenste deel (met net) op het al bevestigde onderste gedeelte van de poot. Herhaal dit tot het complete veiligheidsnet is geïnstalleerd.
6. Uw veiligheidsnet is gereed!
Veel Springplezier

Trampoline ingraven?
We graven de trampoline niet in onze montage service is alleen het opbouwen en gebruiksklaar maken van een trampoline die boven de grond komt te staan.
De hovenier zal de trampoline normaal gesproken opbouwen terwijl hij bezig is met de kuil, dan weet u zeker dat alles meteen past. (U zou dit ook zelf kunnen)

Wanneer u de trampoline wilt ingraven inbouwen kunt u hier verder lezen: zie servicepagina ingraven 


=======================================