• Gratis verzending vanaf 49 euro
  • Bezorging waar en wanneer je wilt
  • Bestel nu, betaal achteraf
Winkelwagen (0)

Informatie over reparatie van trampoline onderdelen

Trampoline springmat kapot?

Heeft u een trampoline springmat die kapot is en wilt u informatie over reparaties van een trampoline springmat? Uw springdoek kan door verschillende redenen kapotgegaan zijn. Zo kan er een scheur in zijn ontstaan, een brandgat in zijn gekomen of de haakjes waar de veren aan bevestigd worden raken een voor een los. Er zijn mogelijkheden om deze mat te laten repareren. Echter is ons advies om een mat niet te laten repareren omdat de kosten voor de reparatie en verzending in de meeste gevallen duurder zijn dan een nieuwe springmat aan te schaffen.

Beste advies is een nieuwe springmat aan te schaffen.

Daarnaast is het een veiligheidsoverweging om een mat NIET te laten repareren. Een mat is nooit meer hetzelfde als voor de reparatie en zal ook niet meer zo sterk zijn. Bij een scheur van maximaal 5cm of een brandgat van maximaal een euromunt bijvoorbeeld in het doek wordt een er een nieuw stukje mat opgenaaid. Hierdoor zal de elasticiteit van de mat toch iets minder worden. Bij de reparatie van haakjes zullen we zien dat wanneer deze gerepareerd zijn u volgend jaar wellicht weer een reparatie nodig heeft omdat er dan andere haakjes los zullen laten. De haakjes dienen vaak pas na enkele jaren vervangen te worden, dan kunnen we er echter van uit gaan dat er andere haakjes of stiksels ook langzaamaan zullen gaan slijten dan ook gerepareerd dienen te worden.

Hoe kiest u de juiste mat voor uw trampoline?

Om te bekijken of wij een passende mat kunnen leveren heeft u een aantal gegevens nodig.

  1. De exacte diameter van de trampoline, gemeten van buitenkant frame tot buitenkant frame.
  2. Het exact aantal ogen waarmee de mat is bevestigd aan het frame.
  3. De exacte lengte van een ongespannen veer, gemeten van haak tot haak los van de trampoline.

Een trampoline springmat laten namaken.

Het kan natuurlijk zo zijn dat u een trampoline mat wilt laten repareren omdat uw gewenste maat springmat niet meer verkrijgbaar is. Ook dan is ons advies om toch voor een nieuwe trampoline springmat mat te kiezen. Wanneer u uw oude springdoek nog heeft kunnen wij deze eventueel na laten maken. Dit is echter wel een redelijk prijzige optie. De kosten voor het na laten maken voor een springmat zijn afhankelijk van welke mat het is en zal per product individueel moeten worden aangevraagd. Houdt u aub rekening met een richtprijs voor een springmat op maat van €. 300,- tot €. 500,-. De verwachte levertijd hiervan is ongeveer 3 tot 5 weken. Voor exacte informatie kunt u direct contact met ons opnemen zodat wij de verdere procedure kunnen toelichten.

Wilt u toch de springmat repareren?

Dan hebben wij een reparatie kit beschikbaar. Hierin zit een stukje springmat en wat sterk garen zodat een gat of scheur zelf te repareren is. Houdt u er daarbij alstublieft rekening mee dat een scheur groter dan 5 cm niet meer te repareren is en dat een brandgat groter dan een euromunt ook niet te repareren is. Wanneer u dit wel probeert is de veiligheid van de trampoline niet meer gegarandeerd. Deze kit kunt u hier direct bestellen.