• Gratis verzending vanaf 49 euro
  • Bezorging waar en wanneer je wilt
  • Bestel nu, betaal achteraf
Winkelwagen (0)

Trampoline klaar maken voor de winter met een trampoline hoesOnderhoud Trampoline met hoes

Helaas breekt de wintertijd weer aan! Wij vinden dit ook jammer, aangezien de zomer de tijd is om buiten op de trampoline te springen. We kijken dan ook alweer uit naar het voorjaar en de zomer. Tot die tijd is het belangrijk dat de trampoline die u in de zomer buiten heeft staan goed wordt beschermd tegen de kou, regen en vorst zodat hij extra lang mee gaat. In dit artikel even we een paar tips, zodat u met uw trampoline goed de winter door komt!

Schoonmaken van de trampoline

De eerste stap is het schoonmaken van de trampoline. Voor een goede schoonmaakbeurt van de trampoline zijn de volgende items handig:

  • Schoonmaakhandschoenen
  • Stoffer en blik
  • Emmer met lauwwarm water zonder zeep
  • Schoonmaakdoek
  • Droge doek

Veeg eerst het grootste vuil van de trampoline met een stoffer en blik. Ga vervolgens aan de slag met de schoonmaakdoek en de emmer met water. Schoonmaakmiddelen zijn niet nodig, omdat hiermee het materiaal beschadigd kan worden. Lauw warm water is voldoende! Verwijder hiermee het vuil van de trampoline, de springmat, de rand, het frame, veren en andere trampoline accessoires. Om direct de trampoline te kunnen beschermen kunt u alles droogmaken met een droge doek, zo weet u zeker dat er geen vocht achterblijft. Het schoonmaken van de trampoline bevorderd de levensduur van de trampoline. Het kan dan ook geen kwaad om dit ook zo nu en dan in de zomer te doen! 

Bescherm de trampoline voor een langere levensduur

Mocht u de ruimte hebben om de trampoline op te bergen, is het een optie om de trampoline te demonteren en te plaatsen in een stalling tijdens de wintermaanden. Dit kan in een garage of schuur. Zo weet u zeker dat de trampoline geen schade ondervindt van de weersomstandigheden. Houdt u er alstublieft wel rekening mee dat sommige kinderen ook in de winter willen springen.

Hoes voor uw trampoline

Trampoline inground hoes

Naast het regelmatig schoonmaken is het goed om de trampoline te beschermen met een trampolines hoes. Een hoes voor de trampoline adviseren wij ook in de zomer wanneer er geen gebruik van gemaakt wordt, om de trampoline te beschermen tegen zonnestraling en regen. In de winter houdt een trampoline hoes regen, bladeren of ander vuil tegen. De hoes of het afdekzeil valt over de rand, veren en springmat heen, zodat deze onderdelen worden beschermd. Er zijn veel verschillende soorten trampoline hoezen, voor elk formaat, vorm en merk. Zo zijn er bijvoorbeeld ook verschillende kleuren beschikbaar en speciale hoezen voor ingegraven trampolines

Wij adviseren u graag over de juiste beschermhoes voor uw trampoline.

Spelend de winter door!

Mini fitness trampoline

In de winter hoeft u niet weerhouden te worden van spring- of speelplezier. Er zijn kleine trampolines die zeer geschikt zijn om binnen te springen voor uw plezier of als training op een fitness trampoline. Daarnaast is het ook leuk om eens iets anders te proberen! 

Wij verwijzen u dan ook graag door naar onze speeltafels in één van onze andere webshops. Combineer vele spellen met de Multitafel met meerdere tafelspellen in één, zoals tafelvoetbal, tafeltennis, bowlen, airhockey of denkspellen als dammen, schaken of blackjack.

Het hele team van Trampolineland.nl hopen dat u ook veel speelplezier in de wintermaanden beleefd!Multitafel binnen spellen