Tips om uw trampoline in te graven

Denkt u eraan om de trampoline in te graven? Kijk dan snel verder.

Wat leuk dat jullie een trampoline hebben gekocht of willen aanschaffen! Het springplezier kan bijna beginnen. Jullie hebben ervoor gekozen om zelf de trampoline in te graven. Er komt natuurlijk heel wat bij kijken. Wij willen jou hier graag goed mee helpen. Wij geven je graag de tips en tricks om dit zelf zo goed mogelijk te kunnen doen. Zet m op!

Stap 1 : Wat voor trampoline heb je aangeschaft? Is het een inground of flatlevel trampoline?

Inground : Een trampoline met korte poten die 20cm boven de grond uit steekt.Flatlevel trampolineInground trampoline

Flatlevel : Een trampoline met korte poten die volledig in de grond verwerkt is en gelijk met het maaiveld ligt. ( ook wel flat to the ground genoemd)

Stap 2 : Bepaal de plek in de tuin.

Waarschijnlijk hebben jullie hier al over nagedacht toen jullie de trampoline kochten. Zorg dat er voldoende ( veilige ) ruimte rondom de trampoline vrij is. Bij lage hekjes adviseren wij een half of een heel net te plaatsen en de trampoline minimaal 50 cm, bij voorkeur 100 cm, van een schutting af te plaatsen.  Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat je kind zich kan bezeren. Vergeet ook niet te denken aan eventuele leidingen die u kunt tegenkomen tijdens het graven.

Stap 3 : Controleer of je alle benodigdheden in huis hebt.

Natuurlijk doen wij en onze leveranciers ons uiterste best om te zorgen dat jij de trampoline compleet ontvangt maar het is altijd goed om te controleren of je alle juiste onderdelen hebt. Leg alle onderdelen van de trampoline uit gesorteerd neer en kijk aan de hand van de bijgevoegde handleiding of alle onderdelen aanwezig zijn voor dat je verder gaat.

Mis je, in uitzonderlijke gevallen, een onderdeel? Stuur ons een bericht naar info@trampolineland.nl en wij zorgen dat dit zo snel mogelijk alsnog jouw kant op komt.

Stap 4 : Voorbereiding grondafvoeren

Er komt als je een trampoline gaat graven veel grond vrij. Wat ga je daar eigenlijk mee doen?

Heb je een grote tuin waar je het in kwijt kunt? Ga je het afvoeren ? Je kunt niet zomaar grond brengen bij de vuilstort. Je kunt bijvoorbeeld een bedrijf bellen die kuub zakken komt brengen en komt halen zodra deze gevuld zijn. Of een container laten bezorgen en deze laten ophalen.

Kijk op internet wat voor jullie het voordeligst is.  ( regel dit voor dat je gaat beginnen met plaatsen en graven zodat je de grond direct kunt opruimen)

Stap 5 : Maak een mal van het frame

Dit is een van de beste tips die wij mee kunnen geven. Graaf pas een gat zodra je de trampoline in huis hebt ! Je mag nu het frame in elkaar zetten. Zodra deze in elkaar staat leg je hem op de exacte plek waar deze moet komen. Je kunt hem nu aftekenen met een spray of de vorm afsteken met een schep. Let op! Het ingraven van een inground of flatground verschilt. Kijk goed wat in jouw situatie geldt. 

Inground : Teken of schep ongeveer tot 20 cm van het frame ( aan de binnenkant) een duidelijke lijn. ( kijk in de handleiding van je trampoline voor de exacte afmeting) Het frame komt bij een inground trampoline namelijk om het gat heen. Zorg dat het frame op een stevige en goede ruimte kan staan.

Flatlevel: Teken of schep bij de flatground precies de rand van de buitenkant van het frame een duidelijke lijn. Je kunt nu het frame even op een andere plek zetten zodat je goed de ruimte hebt om het gat te graven.

Stap 6 : Graaf het gat

Heb jij het gat goed afgetekend? Dan kun je nu beginnen met het echte werk! Ook hiervoor geld weer, let goed op of jij een flatlevel of inground hebt. Dit zijn 2 type kuilen en verschillen weldegelijk van elkaar.

  • Heb jij al een gat van een vorige trampoline? Kijk dan goed of dit past en welke aanpassingen je moet doen!

Inground : Zoals je ziet op de afbeelding is A waar je frame komt te staan. Neem ca. 15 cm naar binnen en graaf eerst de contouren weg die je hebt afgetekend, ( zie B) en ga langzaam schuin naar het diepste punt ( een soort kommetje, zie C). Graaf de kuil niet recht naar beneden, dan zul je de stevigheid verliezen. 

 Inground kuilinstuctie

Flatground: Graaf eerst het stuk waar het frame op komt te liggen. ( zie A) Vaak is het frame 10-25 cm hoog. Controleer dit. Je graaft dan die aantal centimeters diep dat het frame gelijk met het veld komt te liggen. De afstand tussen het frame en de kuil die je uiteindelijk gaat graven dient ca 20 cm te zijn. ( zie B) ( kijk in de handleiding van je trampoline voor de exacte afmeting)

 Flatground kuilinstuctie

Stap 7: Monteer het frame aan de grond + worteldoek

Het gat is gegraven ! Het was waarschijnlijk een flinke klus, maar het is gelukt. Je kunt nu het frame die je eerder in elkaar hebt gezet er weer bij pakken. Zet deze op de plek waar hij moet komen. Ziet het gat er zo goed uit? Je kunt nu, om onkruid in de kuil tegen te gaan, worteldoek in de kuil leggen. Snij op maat en leg hem vast. Bij sommige trampolines is dit inbegrepen. Het hoeft niet, maar is wel aan te raden.

Als je een inground gaat plaatsen zitten er vaak haken of pinnen bij zodat je het frame kunt verankeren in de grond. Bij een flat tot he ground is dit niet nodig omdat het frame strak in de grond ligt op een verhoging.

Stap 8: Trampoline monteren

  1. Monteer eerst de springmat zoals in de handleiding staat beschreven. ( dit kun je ook al doen voor je het frame op de plek van de kuil zet als je dit handiger vindt)
  2. Vervolgens kan de beschermrand erom. Vouw deze open en leg op de veren. Zodra de rand goed op het frame ligt kun je deze bevestigen met de bijgeleverde elastieken. Controleer in je handleiding hoe het moet.

Stap 9: Controleer de trampoline

Test zelf eerst voor dat je de kinderen erop laat. Doe dit door te springen in het midden en langzaam naar de randen toe te springen. Voorzichtig! Raak je niet ergens de grond? Super. Dan heb je de kuil mooi gegraven.

Heb je een inground geplaatst? Kijk dan of het frame stevig staat en niet verschuift. Verschuift hij nog? Kijk dan of de verankering op de juiste manier zit of dat je een ander type of extra verankering dient aan te schaffen.