• Gratis verzending vanaf 49 euro
 • Bezorging waar en wanneer je wilt
 • Bestel nu, betaal achteraf
Winkelwagen (0)

Waarom een trampoline rand kopen?

Bij aanschaf van een nieuwe trampoline krijgt u de beschermrand er altijd bij geleverd. Is deze bij u versleten en willen de kinderen nog steeds springen? Wacht dan niet langer! Een goede trampoline rand is essentieel voor de veiligheid tijdens het springen en het op en af klimmen. Doordat de veren beschermt worden kan niemand met hun voeten of andere lichaamsdalen tussen de veren terecht komen. Daarnaast wordt de harde stalen toprail met een randkussen overdekt. Hierdoor wordt de kans op blessures verkleind en het speelplezier vergroot.
Door een goede trampolinerand te plaatsen worden ook de veren en de stiksels extra beschermt tegen weersinvloeden van buitenaf. Hierdoor zullen deze onderdelen minder snel slijten en zal er langer plezier worden beleeft aan de trampoline.
Ten slotte staat het natuurlijk ook veel mooier en strakker in de tuin wanneer er een mooie beschermrand op de trampoline is geplaatst.

Stap voor stap de juiste maat trampoline rand.

Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment is diverse maten, vormen, kwaliteiten en kleuren. Om te bepalen welke trampoline rand voor u geschikt is zult u eerst de vorm moeten bepalen. Er zijn ronde, rechthoekige en ovale modellen.
Vervolgens bekijkt u of de trampoline is ingegraven of niet. Wij hebben speciale inground randkussens. Deze hebben een extra lange flap van ca 20 cm die de kier netjes afdicht tussen het topframe en de grond waarbij gelet is op de ontluchting. Dit is extra veilig omdat er niets tussen kan komen. Voor gewone trampolines kunt u het beste kiezen voor een standaard model.
De maat van een trampoline rand wordt bepaald door de trampoline te meten van buitenkant frame tot buitenkant frame. Om te bepalen welke voor uw trampoline geschikt is, is het daarnaast van belang dat u let op de breedte. De veren moeten volledig bedekt zijn en de springmat dient een klein stukje bedekt te zijn. Meet hierbij van buitenkant frame tot de plaats waar de stiksels eindigen op de mat. Dan hebt u de meest veilige bedekking. Hebt u een veiligheidsnet op uw trampoline die aan de binnenkant van het randkussen bevestigd wordt, neem dan slecht 1 a 2 cm overlapping van de springmat. 

De verschillende kwaliteiten.

Wanneer u er uit bent welke maat u nodig heeft kunt u gaan kijken naar de kwaliteit die bij u past. Door ons ruime aanbod hebben wij voor iedereen een passende trampoline rand. Er zit veel verschil in alle modellen. Zo kunt u letten op de dikte. Hoe dikker de vulling hoe beter en dus veiliger de veren en het frame worden bedekt. Het materiaal van het zeil, de dikte hiervan en de afwerking van de stiksels bepalen over het algemeen de levensduur van een trampoline rand. Dit is vaak ook terug te vinden in de garantie termijn die de leverancier eraan geven. Wanneer u kiest voor een inground rand kunt u letten op het materiaal en de afwerking van de overhangende flap.
Wanneer u toch nog vragen heeft over het kiezen, kunt u onze Trampoline rand kieswijzer raadplegen. 

Kunt u het benodigde onderdeel niet vinden? Neem dan een kijkje op onze Onderdelen aanvraag pagina: trampolineland.nl/onderdelen 

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-32 van 338

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-32 van 338

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5