Inbouw trampolines

Een inbouw trampoline staat doorgaans ongeveer 20 tot 30 cm boven het maaiveld. Hierdoor kan er goed ontluchting plaatsvinden maar is de kuil vrij gemakkelijk te graven. Deze worden over een kuil heen geplaatst. De kuil is kleiner dan de inbouw trampoline zelf waardoor er relatief weinig gegraven hoeft te worden. Het staat u vrij om te kiezen voor een veiligheidsnet. Houdt u er wel rekening mee dat de vrije ruimte zonder net minimaal 1 meter en met net ca 50cm dient te zijn om ernstige ongelukken te voorkomen.

Let op: Inground trampolines mogen vanaf 1 januari voor kinderen tot 14 jaar niet meer geplaatst worden zonder veiligheidsnet. 

 Ingraaf trampolineGround level voorbeeld


Inground trampoline: over de kuil heen, kijk hieronder               Flatground trampoline: verzonken in de kuil. bekijk deze via deze link

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-32 van 422

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-32 van 422

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Waarom een inbouw trampoline?

Een inbouw trampoline zorgt voor hoge veiligheid, mooie strakke plaatsing en optimaal gebruik van het product. Het op- en afstappen is, doordat hij laag is, gemakkelijk en veilig. Hierdoor kunnen de kleinste kinderen er zelfstandig op en af klimmen. De drempel om de inbouw trampoline te gebruiken is extra laag, waardoor deze vaker gebruikt wordt. Wanneer iemand onverhoopt van een inbouw model valt, is dit van een aanzienlijk lagere hoogte dan bij een opbouw model. De kans op letsel wordt hiermee verkleind. een veiligheidsnet is hierdoor niet altijd noodzakelijk. Inbouw trampolines hebben een speciaal afgewerkt randkussen die zo ontworpen is dat er wel lucht doorheen kan maar er geen voorwerpen onder de trampoline terecht kunnen komen.


Een inbouw trampoline met of zonder veiligheidsnet

Het beste en veiligste advies is om te kiezen voor een veiligheidsnet. Het is echter niet noodzakelijk om een net te plaatsen omdat inbouw trampolines laag bij de grond staan. Als iemand er van af valt, is er minder kans op letsel dan wanneer iemand van een opbouw trampoline af zou vallen omdat er een aanzienlijk verschil in hoogte is. We raden sowieso aan om dan een minimale vrije ruimte aan te houden van circa één meter rondom de trampoline. In sommige situaties is het wel noodzakelijk om een net te plaatsen. Komt de trampoline vlak naast een stenen schuur, boom of border te staan? Dan is het aan te raden om een inbouw trampoline met veiligheidsnet aan te schaffen. Houdt met een veiligheidsnet rekening met een vrije ruimte van ongeveer vijftig centimeter rondom de inbouw trampoline. Tot slot is het mogelijk om bij sommige inbouw trampolines een half net te plaatsen. Hiermee behoudt u zowel de optimale toegankelijkheid als veiligheid.


Een inbouw trampoline ingraven

Een inbouw trampoline steekt ongeveer 20 tot 25 centimeter boven het maaiveld uit. Een groundlevel of flatlevel trampoline is volledig gelijk met het maaiveld. Hier zullen we ingaan op de inbouw modellen. Deze hebben korte poten van 20 tot 25 centimeter hoog en worden over de kuil geplaatst waardoor de diameter van de kuil circa 40 centimeter kleiner is dan de buitenmaat van het frame. De kuil wordt in een komvorm gegraven waardoor er relatief weinig grond afgegraven hoeft te worden. De trampoline kan vervolgens vrij makkelijk geplaatst worden. Een gegraafde komvorm onder een inbouwtrampoline zorgt voor een stevige ondergrond, waardoor een stutwand overbodig is. Vroeger als men een trampoline ingraafde, moest een cilindervormige kuil gegraven worden waar het hele frame in werd gezet. Dit is meer graafwerk en minder stevig.