Uitleg sterrenklasse

Om u het beste advies te geven, hebben wij onze producten voorzien van een sterrenklasse. De sterrenklasse geeft de prijs/kwaliteit verhouding weer. Vanuit veiligheidsoogpunt bieden wij enkel producten aan met een minimale classificering van 4 sterren of meer. Hierbij staat 10 sterren voor de hoogste kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid met het meeste speelplezier. Over het algemeen geldt: hoe hoger de kwaliteitsklasse, hoe dikker het randkussen, hoe zwaarder het frame, hoe beter de springkwaliteit (door onder andere de lengte en het aantal veren en het soort springmat). Deze onderdelen bepalen tevens de veiligheid en duurzaamheid van het product.

5 sterren: professionele kwaliteit

Onze beste trampolines die garant staan voor de beste sprong, hoogste duurzaamheid en veiligheid. Deze modellen zijn geschikt voor professioneel en openbaar gebruik en/of wedstrijden. Ze hebben een zeer dik randkussen, zwaar afgewerkt frame en uiterst soepele veren. Verwachte levensduur 10+ jaren.

Onze selectie: Berg Elite, Akrobat Gallus, 12Springs, Akrobat Primus premium, Avyna HD Plus

4.5 sterren: professionele kwaliteit

Deze categorie heeft een zeer soepele en fijne sprong waar iedereen heerlijk en veilig op kan springen. Het randkussen is iets minder dik gevuld. Deze kunnen ook eventueel met logboek worden geleverd waardoor ze in openbare plaatsen veilig neergezet kunnen worden. Verwachte levensduur 10+ jaren.

Onze selectie: Avyna Pro-line, Akrobat Primus, Berg ProBouncer,

4 sterren: semi-professionele kwaliteit

Top kwaliteit voor thuis. Hoge kwaliteit en veiligheid maar niet de juiste keuring voor openbare plaatsen. Toch een zeer soepele sprong en uiterst veilige afwerking. Geschikt voor zeer intensief thuisgebruik. Verwachte levensduur 8+ jaren.

Onze selectie: Berg Champion, Etan Premium Gold

3.5 sterren: topkwaliteit

Zeer hoge kwaliteit voor thuis met een dik randkussen, stevig frame en veren van zeer duurzame kwaliteit. Geschikt voor intensief thuisgebruik. Verwachte levensduur 8+ jaren.   

Onze selectie: Akrobat OrbitSalta first class

3 sterren: hoge kwaliteit

Onze middenklasse in het hoogste segment. Met een goed en veilig randkussen een stevig frame en een fijne sprong. Meestal wel iets stugger dan de hogere kwaliteit. Deze is geschikt voor matig intensief gebruik. De materialen zijn iets minder duurzaam afgewerkt. Verwachte levensduur tussen de 4 en 6 jaar.

Onze selectie: Berg Favorit, Salta Royal Baseground

2.5 sterren: betere kwaliteit 

Voldoende kwaliteit voor de normale omstandigheden en matig intensief gebruik. Deze trampolines hebben meestal kortere en stuggere veren waardoor hij wat stugger springt dan de hogere kwaliteitsklasse trampolines. Ook is het randkussen minder dik gevuld en zijn de materialen minder duurzaam afgewerkt. We verwachten daarom een levensduur van ongeveer 4 tot 6 jaar.  

Onze selectie: Etan Hi-Flyer, Salta Premium ingroundSalta Premium Black Edition

2 sterren: goede kwaliteit

Deze kwaliteit is het minimale wat wij onze klanten willen bieden. Er zit een prima randkussen op die de kortere veren veilig afdekt. Er wordt een wat stugge sprong ervaren maar ze zijn wel uiterst veilig. Prima kwaliteit voor een scherpe prijs met een verwachte levensduur van 2 tot 4 jaar.

Onze selectie: Exit Silhouette, Salta Comfort Edition

1.5 sterren: kwaliteit 

Laaggeprijsde producten van middel kwaliteit die de veiligheid niet voldoende waarborgt. Daarom verkopen wij deze modellen niet. Deze modellen hebben een verwachte levensduur van 2 tot 4 jaar. 

Laaggeprijsde producten van minimale kwaliteit en veiligheid die wij niet aan onze klanten willen aanbieden. De verwachte levensduur bij deze basismodellen is 1 a 2 jaar.

1 ster: laag-budget kwaliteit

Voor degene die eigenlijk geen budget hebben en van plan zijn de trampoline niet vaak te gebruiken. De veiligheid en duurzaamheid is erg laag. Deze modellen hebben een verwachte levensduur van 1 a 2 jaar.

Hulp nodig bij het kiezen?

Gebruik onze kieswijzer! Door middel van de kieswijzer helpen wij u bij het maken van de juiste keuze. Ook kunt u onze kieshulp stappenplan raadplegen om verder te komen in uw beslissing. Uiteraard staan wij u ook per chat, Whatsapp, telefoon of e-mail te woord.