Goed en gratis trampoline advies

Hieronder vindt u kort en bondig advies om tot een juiste keuze te komen voor uw trampoline. Wilt u meer achtegrondinformatie en uitgebreid advies voor uw trampoline? Raadpleeg dan onze Trampoline Kieswijzer (leestijd ongeveer 3 minuten). U bent dan op de hoogte over alle elementen omtrent een trampoline. 

1. Trampoline met poten versus trampoline ingraven

De keuze om een hoge of lage trampoline te kiezen, valt voornamelijk samen met het zicht en de veiligheid. 

 • Opbouw trampoline: Dit type trampoline is makkelijker te (ver)plaatsen. Echter staat dit type meer in het zicht, is een veiligheidsnet vereist en is de trampoline iets minder veilig door de hoge instap (een trampolinetrap wordt aangeraden).
 • Inground trampoline: Deze typen trampolines zijn veiliger door de lage instap van ca 20cm. Er kunnen geen spullen, dieren of kinderen onder de trampoline komen en de trampoline is minder in het zicht doordat deze in de grond geplaatst wordt. Nadeel van deze types is dat er een kuil gegraven dient te worden voordat een trampoline geplaatst kan worden. 
 • Flatground trampoline: Deze heeft de voordelen van een inground trampoline maar wordt volledig gelijk met het maaiveld in te graven. Heeft wel een grotere en diepere kuil nodig dan een inground maar is momenteel nog mogeljik zonder een veiligheidsnet.  

2. Kies de juiste vorm van de trampoline

Er zijn verschillende vormen trampolines: rond, rechthoekig of ovaal. Wij lichten kort de verschillen toe.

 • Ronde trampoline: springt voor de meeste het lekkerst, springer komt makkelijker terug in het midden. (een grotere rechthoek springt voor de meeste beter dan een kleinere ronder)/ Overal dezelfde afstand, daardoor wat veiliger en ook nog eens voordeliger.
 • Rechthoekige trampoline: Strakke vormgeving in de tuin, praktisch gebruik maken van uw ruimte, vaak kan er dan een grotere (langere) trampoline geplaatst worden
 • Ovale trampoline: Springer belandt makkelijker terug in het midden, praktisch gebruik maken van uw ruimte, vaak kan er dan een grotere (langere) trampoline geplaatst worden

3. Kies de juiste trampoline maat

Kies de meest grote optie die in uw tuin past. De ervaring is hoe groter de trampoline, hoe leuker en veiliger het springen.

 • Kinderen jonger dan 6 liever niet groter dan 330cm omdat zij anders minder goed kunnen springen.
 • Kinderen boven de 10 liever niet kleiner dan 270cm omdat zij hier minder op kunnen.
 • Houdt rekening met de vrije ruimte om de trampoline heen. Met veiligheidsnet 50 tot 100 cm zonder net 100 tot 200 cm

4. Wel of geen veiligheidsnet

Wij adviseren altijd een veiligheidsnet voor elke trampoline. Dit is de meeste veilige keuze omdat niemand van de trampoline af kan vallen. Hierdoor kunnen kinderen redelijk zelfstandig op de trampoline springen. Soms kan gekozen worden voor een flatlevel trampoline zonder veiligheidsnet. Houd dan rekening met een vrije ruimte van minimaal 1 meter rondom de trampoline.

5. Kwaliteitsverschillen trampolines

Bij ons geldt: hoe hoger de kwaliteitsklasse, hoe veiliger en duurzamer de trampoline is. De veiligheid en duurzaamheid wordt bepaald door verschillende factoren:

 • Frame: buisdiameter, staaldikte, mate van verzinking/galvanisatie, grondankers bij inground trampolines
 • Randkussen: dikte, breedte, materiaal (PE versus PVC), dikte zeil, afwerking stiksels, afwerking overhangende flap bij inground trampoline
 • Veren: aantal veren, lengte van de veren, dikte van de veren, mate van verzinking/galvanisatie
 • Springmat: Aanhechting driehoeken, materiaal van de driehoeken
 • Veiligheidsnet: Type ingang (rits of overhangende flap), bevestiging binnenkant of buitenkant randkussen, ring aan de bovenkant aanwezig, materiaal paalhoes, materiaal net. Met overlappende ingang kunnen de kinderen de rits niet vergeten dicht te doen, met bevestiging aan de binnenzijde (veiliger) of aan de buitenzijde (meer ruimte)
 • Springgewicht: maximale belastbare gewicht van de trampoline

Goed om te weten: wij duiden kwaliteitsklassen van de trampolines aan met sterren! Zo ziet u in 1 oogopslag welke trampoline duurzamer is. Lees hier meer over ons sterren classificaties

Is een beschermhoes nodig?

Al onze trampolines zijn weersbestendig. Wij adviseren wel altijd een beschermhoes. Deze beschermt extra tegen weersinvloeden, vuil en lichte schade. Bovendien is de trampoline zo goed als droog na de regen.

Weten welke trampolines wij hebben geselecteerd? Bekijk onze Trampolineland selectie!