• Gratis verzending vanaf 49 euro
 • Bezorging waar en wanneer je wilt
 • Bestel nu, betaal achteraf
Winkelwagen (0)

Springmat

Een trampoline springmat is Niet universeel

Er zijn nogal veel verschillende soorten trampoline springmatten voor alle verschillende trampolines. Ze hebben bijna allemaal hun eigen specificaties waardoor ze meestal niet universeel zijn. Daarom is het goed om op te letten welke trampoline springmat u nodig heeft. Van de merken die wij voeren kunnen wij de meeste matten leveren. Let op, onze springmatten worden exclusief veren geleverd.

Hoe kiest u de juiste trampoline springmat?

Om de juiste trampoline springmat te kiezen heeft u de volgende gegevens nodig:

 1. De exacte diameter van de trampoline. Dit meet u door de trampoline te meten van buitenkant buis tot buitenkant buis. Dus u meet de hele trampoline en niet alleen het trampoline doek. 
 2. Het exact aantal veren en/of ogen. U telt hoeveel veren u heeft, hoeveel driehoekjes er aan de springmat zitten of hoeveel bevestigingspunten in het topframe zitten. Let er bij rechthoekige trampolines ook op of u veeraansluitingen in de hoek heeft. In sommige gevallen kan het handig zijn om te bepalen hoeveel veren er op elke lengte zitten.
 3. De exacte lengte van een ongespannen veer (los van de trampoline). Dit meet u door een veer los te halen van de trampoline en volledig te meten van haak tot haak. Let er hierbij op dat de veer in originele staat is waarbij hij niet is opgerekt en de haakjes niet heel ernstig zijn vervormd. Dus u meet de gehele veer; het hele ijzer.

Wanneer u deze gegevens compleet heeft, kunt u hierboven een keuze maken uit de juiste vorm van uw trampoline springdoek. Vervolgens bepaald u de maat van uw gehele trampoline zoals hierboven beschreven. Als u de juiste maat heeft gevonden vergelijkt u bij deze of het aantal veren én de lengte van de veren overeen komen. Het kiezen van een juist springdoek luistert nogal nauw en hierdoor moeten de productspecificaties overeen komen met wat u gemeten heeft. Voor het gemakkelijk monteren kunt u ervoor kiezen om er een verenspanner bij te bestellen.

Wanneer een nieuwe mat?

Een nieuwe trampoline wordt altijd inclusief de springmat geleverd. Na enkele jaren kunnen de driehoekjes waar de veren aan bevestigd worden bij de stiksels los raken. Dan is het verstandig om een nieuwe trampoline springmat aan te schaffen. U kunt er ook voor kiezen om deze opnieuw aan te laten naaien (maximaal 5 stuks) maar vaak zien we dat als dat op één plek gebeurd, dat op steeds meer plaatsen zal gebeuren. We zien ook soms dat de haakjes doorroesten. Ook dan kan er gekozen worden voor een nieuwe trampolinedoek. Er zijn ook losse haakjes te koop maar hierbij geldt wederom dat wanneer er één kapot gaat, gaan er steeds meer kapot.
Wanneer u schade heeft opgelopen door bijvoorbeeld vuurwerk of een scheur en de kinderen willen toch nog steeds springen, kunt u ook kiezen om een nieuw trampoline springmat te kopen. Scheurtjes tot 5 cm of brandgaten zo groot als maximaal een 2 euromunt kunnen door bijvoorbeeld een zijlmaker worden gerepareert. Echter verliest de trampolinemat hierdoor wel wat elasticiteit. Vaak is een reparatie bijna net zo duur als een hele nieuwe springmat voor uw trampoline. Ten slotte kan de mat na jaren springen zijn elasticiteit verloren zijn. Hierdoor springt de trampoline niet meer lekker en kan een nieuwe trampoline mat worden aangeschaft. 

Wilt u persoonlijk advies voor een passende springmat? Kijkt u dan op de volgende link: 
https://trampolineland.nl/springmat-keuze-hulp

Kunt u het benodigde onderdeel niet vinden? Neem dan een kijkje op onze Onderdelen aanvraag pagina: trampolineland.nl/onderdelen 

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-32 van 141

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-32 van 141

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5