'

Springmat

Een trampoline springmat kopen

Een springmat, ook wel trampoline doek, is vrijwel altijd uniek en dus niet universeel. De juiste springmat kopen vergt daarom de nodige aandacht om er zeker van te zijn dat u de goede koopt. Bekijk goed welke trampoline springmat u nodig heeft. Meet de buitenmaat van het trampoline frame. Tel het aantal veren van uw trampoline en meet de lengte van een niet uitgerekte springveer. Deze combinatie bepaald de maat van de juiste springmat. Van de merken die wij verkopen, leveren wij bijna alle trampoline doeken. Meer advies nodig? Gebruik onze springmat advieswijzer.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-32 van 192

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-32 van 192

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Hoe kiest u de juiste trampoline springmat?

Het kiezen van een juist springdoek luistert nauw. Hierdoor moeten de productspecificaties overeenkomen met de juiste maten. Om de juiste trampoline springmat te kiezen heeft u de volgende gegevens nodig:


1. Meet de exacte diameter van trampoline

Dit meet u door de trampoline te meten van buitenkant buis tot buitenkant buis. Dus u meet de hele trampoline en niet alleen het trampoline doek.


2. Tel het exacte aantal veren of ogen
U telt hoeveel veren u heeft, hoeveel driehoekjes er aan de springmat zitten of hoeveel bevestigingspunten in het topframe zitten. Let er bij rechthoekige trampolines ook op of u veeraansluitingen in de hoek heeft. In sommige gevallen kan het handig zijn om te bepalen hoeveel veren er op elke lengte zitten.

3. Meet de exacte lengte van ongespannen veer (los van de trampoline)
Dit meet u door een veer los te halen van de trampoline en volledig te meten van einde haak tot einde haak. Let er hierbij op dat de veer in originele staat is waarbij hij niet is opgerekt en de haakjes niet heel ernstig zijn vervormd. Dus u meet de gehele veer; het hele ijzer.


4. Kies de vorm van de springmat die u nodig heeft
Zoek vervolgens de maat van de trampoline op (zoals hierboven beschreven). Heeft u deze gevonden? Controleer dan of het aantal veren/ogen overeenkomen in combinatie met de lengte van de veren. Voor het gemakkelijk monteren van de springmat kunt u eventueel een verenspanner bestellen.


Wanneer een nieuwe springmat?

Wij adviseren een nieuwe springmat wanneer de driehoeken van de springmat zijn doorgeroest of de stiksels hiervan los beginnen te raken. Een optie is om dit te laten repareren. Hierbij kunt u de driehoeken opnieuw te laten naaien of losse haken opnieuw kopen. Echter merken wij vaak op dat de andere haken in een later stadium alsnog volgen. Een nieuwe springmat aanschaffen is om deze reden eerder aan te raden. 

Ook adviseren wij een nieuwe springmat wanneer uw huidige springmat schade opgelopen heeft. Kleine scheuren (tot 5 cm) of gaten (tot 2 cm) zijn weliswaar te repareren, maar deze oplossing heeft helaas nadelen. De springmat verliest ietwat elasticiteit, waardoor deze niet meer optimaal springt. Daarnaast is de reparatie vaak evenduur als het aanschaffen van een nieuwe springmat. 

Tot slot kan de huidige springmat versleten zijn. De trampoline springt dan niet meer zo lekker als voorheen. Ook in dit geval is het prettig om een nieuwe springmat aan te schaffen.


Advies op maat nodig?

Vul ons springmat contactformulier in met de benodigde gegevens. Wij zoeken vervolgens de meest geschikte springmat voor u. Voor overige onderdelen verwijzen wij u graag door naar de algemene onderdelen pagina