'

Rond inbouw zonder net

Let op: Inbouw trampolines mogen vanaf 1 januari 2021 voor kinderen tot 14 jaar niet meer geplaatst worden zonder veiligheidsnet. 

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-32 van 75

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-32 van 75

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Waarom een ronde inbouw trampoline kopen?

Een ronde inbouw trampoline is een zeer veilige keuze omdat hij laag bij de grond staat. Hierdoor is het bij een eventuele val van een lage afstand. Ook het op en af stappen is erg gemakkelijk en veilig waardoor de meeste kinderen de ronde inbouw trampoline zelfstandig kunnen betreden. Doordat hij laag bij de grond staat wordt hij tevens meer uit het zicht onttrokken waardoor hij minder opvalt in de tuin. Ten slotte komen er geen kinderen, dieren of speelgoed meer onder de ronde ingegraven trampoline terecht wat extra veilig is. Ons advies luidt om altijd een ronde inbouw trampoline met veiligheidsnet te kiezen. Echter wanneer er minimaal één meter rondom de vrij is kan er ook gekozen worden om er één zonder net te plaatsen. De val kans vanaf een laag model is erg klein tijdens het springen omdat, door de gelijkmatige verdeling van de verenspanning op een rond model, de springer makkelijk naar het midden wordt terug gedreven. Tevens springt hij hierdoor vaak lekkerder en soepeler dan een rechthoekige variant van dezelfde kwaliteit. In de meeste gevallen is een ronde inbouw trampoline ook voordeliger dan een rechthoekige inbouw trampoline.


Het ingraven is extra gemakkelijk

Het voordeel van een speciale ronde inbouw trampoline is dat deze veel makkelijker in te graven zijn dan de reguliere hoge modellen. Door het speciale lage frame wordt de kuil meestal ongeveer 40 cm kleiner dan de ronde inbouw trampoline zelf. Het frame wordt op het maaiveld geplaatst over de kuil heen. Verder wordt er een komvormige kuil gegraven waardoor het ingraven van de trampoline veel minder werk is en er meestal ook geen afwerking aan de zijwand benodigd is. De ronde inbouw trampoline heeft daarnaast een randkussen met een extra lange overhangende flap die  tot de grond reikt. Hierdoor wordt de kier tussen het maaiveld en het frame veilig en netjes afgedicht. Hier zitten wel ontluchtingsgaten in verwerkt zodat de lucht wel verplaatst kan worden tijdens het springen en hij zijn soepelheid behoud.


De juiste keuze maken

Het beste is altijd te kiezen voor een zo groot mogelijke ronde inbouw trampoline. U gaat een gat maken in uw tuin en wilt graag dat de kinderen hier ook jarenlang plezier van hebben. Hoe groter, hoe leuker en hoe langer hij gebruikt zal worden. Hierbij is ons advies echter wel dat wij afraden om trampolines groter dan 330cm voor kinderen te gebruiken jonger dan zes jaar. Hier komen ze namelijk moeilijk omhoog omdat het springen dan erg zwaar is waardoor het minder leuk is. Voor het bepalen van de juiste maat is het wel van belang dat er zonder net een minimale vrije ruimte van één meter vrij om de ronde inbouw trampoline heen is. Ten slotte zijn er nog verschillende kwaliteiten. Wij hebben onze ronde inbouw trampolines ingedeeld in diverse kwaliteitsklasse. Vier sterren is onze basis klasse, vijf en zes sterren zijn onze middenklassers, zeven en acht sterren zijn onze topklasse maar de negen sterren zijn topklasse trampolines die ook professioneel en openbaar ingezet kunnen worden. De veiligheid en kwaliteit wordt bepaald door de dikte van het frame, dikte en breedte van het randkussen, het aantal en de lengte van de veren en de garantietermijnen. Kijk bij onze kieswijzer voor meer informatie.