'

De voordelen van een ronde trampoline

Een ronde trampoline is het meest verkochte model voor thuis gebruik. Doordat de verenspanning overal gelijkmatig is verdeelt vinden de meeste kinderen een rond model het lekkerste springen. Het geeft een vrij en ruimtelijk gevoel omdat er overal dezelfde ruimte is en overal hetzelfde springt. Hierdoor wordt er optimaal gebruikt gemaakt van de ruimte op het doek. Daarnaast is een ronde trampoline ook extra veilig. Wederom door de gelijkmatige spanning van de veren worden de kinderen bij iedere sprong weer vanzelf terug gedreven naar het midden van het springdoek. Omdat een round trampoline het meeste wordt verkocht is er ook het grootste assortiment binnen deze vorm. Van klein tot groot, met en zonder veiligheidsnet, om in te graven of boven de grond te plaatsen en voor binnen en buiten in heel veel verschillende kwaliteiten. Ten slotte zijn ze doordat er meer van geproduceerd wordt vaak goedkoper in dezelfde kwaliteitsklasse dan de rechthoekige vorm.

Interesse in een andere vorm? Vind hier jouw nieuwe trampoline.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-32 van 548

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-32 van 548

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Welke verschillende ronde trampolines zijn er?

Zoals hierboven al wordt aangegeven is de keuze binnen de ronde trampolines enorm groot. We hebben gewone trampolines rond voor boven de grond zonder veiligheidsnet in verschillende kwaliteiten. Tegenwoorden wordt er vaak gekozen voor een hoge trampoline met veiligheidsnet omdat dit zorgt voor extra veiligheid tijdens het springen. Hiermee kunnen de kinderen niet van de hoge ronde trampoline afvallen en is de kans op ongelukken het kleinst. Ook deze zijn beschikbaar in diverse kwaliteiten. Om een ronde trampoline in de tuin minder op te laten vallen wordt er de laatste jaren steeds meer gekozen voor een ingraaf trampoline. Deze modellen staan laag bij de grond. Hierdoor is een veiligheidsnet niet altijd noodzakelijk en valt hij minder op in de tuin. Houdt hierbij wel rekening met de vrije ruimte om de trampoline van ca 1 meter. Voor optimale veiligheid kan er natuurlijk ook gekozen worden voor een ingraaf trampoline met veiligheidsnet. Dit zorgt ervoor dat er nooit iemand van de ronde trampoline af kan vallen, de instap is laag en dus extra veilig en er is minder vrije ruimte om de trampoline nodig. Ten slotte zijn er nog de speciale fitness trampolines beschikbaar. Deze zijn zowel geschikt voor kinderen als volwassenen die weinig tot geen ruimte hebben in de tuin. Deze zijn meestal voor binnen.

Hoe kiest u de juiste maat?

Er is een ruime keuze tussen de verschillende maten ronde trampolines. Over het algemeen geldt: Hoe groter hoe meer plezier eraan beleefd kan worden en hoe veiliger het springen wordt. Voor kinderen onder de 6 geldt echter niet hoe groter hoe leuker. Wij adviseren dan een ronde trampoline van maximaal 330 cm. Wanneer de maat groter is zal het springen moeilijker gaan en komen ze niet zo hoog. Voor kinderen ouder dan 10 adviseren wij een minimale maat van 270 cm. Vanaf deze maat kunnen zij leuk springen en zullen zij hem intensief gaan en blijven gebruiken. Houdt u er rekening mee dat kinderen het springen leuk vinden tot zij minimaal een jaar of 16 zullen zijn. Veel volwassenen vinden het springen op een ronde trampoline ook nog steeds leuk! De keuze uit onze ronde trampolines is enorm komt u er zelf niet uit dan kunt u onze kieswijzer natuurlijk raadplegen. Uiteraard kunt u voor advies ook contact met ons opnemen via het contact formulier, de mail of telefonisch, dan helpen wij u graag op weg.