Uitleg trampoline monteren

 

Trampoline opzetten

Het opzetten van de trampoline
1. Stel het frame op. Leg eerst de buizen in de juiste volgorde uit op het gras (of andere zachte ondergrond) Hierdoor is het wat overzichtelijker.
2. Span daarna evenwijdig de springmat op. Dus niet alle veren tegelijk aan een kant. Dit voorkomt dat u extreem veel kracht moet zetten om de laatste veren in te spannen.
3. Bij de meeste trampolines wordt een spanhaak bij geleverd. Hiermee kunt u de veren gemakkelijk aantrekken en in het frame haken. Indien u niet over een spanhaak beschikt, zou u hier ook een andere trampolineveer voor kunnen gebruiken.
4. Daarna kan de beschermrand opengeklapt en bevestigd worden. Let er op dat de beschermrand inkepingen voor de poten heeft. Deze moet aan alle kanten ook daadwerkelijk bij een poot aansluiten.

Opzetten veiligheidsnet


Een veiligheidsnet is bedoeld om bij het springen de coördinatie te ondersteunen. Dus absoluut niet om in te springen of vanaf te stuiteren!
1. Stel het onderste deel van de twee-delige poot van het veiligheidsnet. Bij sommige veiligheidsnetten is hiervoor een stelpootje bijgeleverd. Indien u hier niet over beschikt kunt eventueel ook een ander stevig voorwerp van ongeveer 20 cm (bv een baksteen) gebruiken. De poot moet aan de trampoline bevestigd worden met twee U-haken. Probeer deze voor de stevigheid zoveel mogelijk uit elkaar te plaatsen.
2. Als op alle trampolinepoten het onderste deel van de poot van het veiligheidsnet zijn bevestigd, kan het net uitgelegd worden over de trampoline.
3. Het bovenste deel van de poot kan nu met behulp van een clipsysteem aan de bovenkant van het veiligheidsnet bevestigd worden.
4. Stroop daarna de eventueel aanwezige hoes van het bovenste gedeelte van de poot op.
5. Zet vervolgens het bovenste deel (met net) op het al bevestigde onderste gedeelte van de poot. Herhaal dit tot het complete veiligheidsnet is geïnstalleerd.
6. Uw veiligheidsnet is gereed!
Veel Springplezier

 

Toch liever door ons laten monteren? Dan doen we graag bekijk hier de mogelijkheden