Wanneer hebt u nieuwe trampoline veren nodig?

Er zijn verschillende redenen waarom u nieuwe veren voor uw trampoline nodig heeft. De eerste reden waarom u ze kunt vervangen is omdat uw trampoline niet meer zo lekker springt als hij voorheen deed. Als een trampoline lekker springt, zal hij intensiever gebruikt worden. Na verloop van tijd en veelvuldig gebruik kunnen trampoline veren oprekken en hierdoor hun springkracht verliezen. Een nieuwe complete set trampoline veren kan hem weer springlevend maken en ervoor zorgen dat de trampoline weer lekker en goed springt. Soms zijn alleen enkele trampoline veren niet meer goed waardoor de trampoline niet lekker meer springt. U kunt per trampoline veer beoordelen of deze is uitgerekt door deze rechtop vast te houden en flink heen en weer te schudden. Als hij stevig rechtop blijft staan is hij nog in prima staat. Wiebelt hij flink heen en weer dan is hij zijn rek kwijt en is het aan te raden deze te vervangen. Wanneer het spiraal niet meer strak op elkaar staat is deze ook aan vervanging toe. Tevens is het verstandig trampoline veren te vervangen die ernstig geroest zijn. Deze kunnen namelijk plotseling knappen en hierdoor kunnen nare ongelukken ontstaan doordat zij in de rondte kunnen vliegen. Uiteraard kunt u er ook een hebben waar het haakje van is afgebroken of wellicht bent u er een kwijt geraakt, vervang deze dan tijdig. Het tijdig vervangen van trampoline veren zorgt u ervoor dat de trampoline veilig gebruikt kan blijven worden. Wanneer hij gebruikt wordt met missende of uitgerekte veren kunnen de naastliggende veren ook sneller slijten.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-32 van 96

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-32 van 96

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

De juiste trampoline veren kiezen

De trampoline veren zijn er in heel veel soorten en maten. Zolang de maat overeen komt kan hij altijd gebruikt worden. De maat van een trampoline veer wordt gemeten door een oude los te halen van het frame en de mat, vervolgens bekijkt u of het spiraal nog niet is uitgerekt. Dit betekend dat het spiraal nog stevig tegen elkaar aan zit. Wanneer dit het geval is meet u de volledige trampoline veer, dus van buitenkant haak tot buitenkant haak. Nu weet u de maat. Dan is er nog keuze tussen de verschillende kwaliteiten en het soort vering. Over het algemeen hebben de goedkopere een wat stuggere sprong. De duurdere hebben juist een soepele sprong en over het algemeen een langer garantie termijn en zijn ze dus duurzamer. Ten slotte zijn de duurdere soorten meestal dubbel thermisch gegalvaniseerd waardoor ze dus niet snel zullen roesten.

De verschillende mogelijkheden

Wij hebben de meeste maten direct uit voorraad leverbaar. Hierboven kunt u een keuze maken uit de verschillende maten. Er zijn losse veren, kleine en grote setjes te bestellen. Vaak zijn de sets in verhouding goedkoper. U kunt er dus ook voor kiezen om enkele op voorraad te nemen. Vergeet u, tijdens het bestellen, niet de kwaliteit en springkracht te beoordelen. Voor het gemakkelijk monteren kunt u ervoor kiezen om er een verenspanner bij te bestellen.

Kunt u het benodigde onderdeel niet vinden? Neem dan een kijkje op onze Onderdelen aanvraag pagina: trampolineland.nl/onderdelen