'

De voordelen van een rechthoekige trampoline

De keuze voor een rechthoekige trampoline hangt in de meeste gevallen af van de plaats waar deze moet komen. Door de rechthoekige vorm is deze altijd zeer praktisch te plaatsen in de tuin en zal er minder loze ruimte verloren gaan. Hierdoor kan er in veel gevallen een grotere afmeting worden neergezet vooral in de lange en smalle tuin. Hoe groter de maat hoe leuker het springen is. Tevens staat hij door zijn strakke vorm vaak mooier in een tuin. Zo kunt u hem bijvoorbeeld goed in een hoek weg werken en kunt u optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. Daarnaast blijven de springers vaak makkelijk op hun eigen plek springen en kan er beter gebruikt gemaakt worden van de lengte van de trampoline. Dit is mede te danken aan de spanning van de veren. Deze is op sommige plaatsen sterk en op andere plaatsen minder sterk. Het springeffect is hierdoor anders. Sommige personen vinden een trampoline rechthoekig beter springen als een ronde maar dit geldt lang niet voor iedereen. Professionele trampolinespringers springen altijd op een rechthoek trampoline omdat deze hen steunt in het uitvoeren van de technische sprongen.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-32 van 348

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-32 van 348

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Welke verschillende rechthoekige trampolines zijn er?

Ondanks dat een rechthoekige trampoline minder vaak verkocht word is er toch een zeer ruim assortiment beschikbaar in verschillende kwaliteiten. We bieden gewone hoge vierkante trampolines aan zonder veiligheidsnet. Dit is echter af te raden omdat de springer bij de rechthoek modellen minder snel naar het midden gedreven wordt en de kans bestaat dat hij ervan af valt. Hierdoor wordt er meestal gekozen voor een hoge trampoline met veiligheidsnet. Dit zorgt ervoor dat niemand van de trampoline rechthoek af kan vallen en is dus extra veilig. Om de rechthoekige trampoline nog een strakkere uitstraling te geven wordt er de laatste jaren ook vaak gekozen om deze in te graven. Hiermee wordt hij nog verder uit het zicht onttrokken. Tevens is dit extra veilig omdat er een lage instap is. Er zijn speciale rechthoekige ingraaf trampolines beschikbaar. Hierbij dient wel rekening gehouden te worden met een minimale vrije ruimt van ca 1 meter rondom de hele trampoline. Voor optimale veiligheid kan er natuurlijk ook gekozen worden voor een ingraaf trampoline met veiligheidsnet. Dit zorgt ervoor dat er nooit iemand van af kan vallen en is er minder vrije ruimte rondom de trampoline nodig.

Hoe kiest u de juiste maat?

Er zijn verschillende maten beschikbaar. We hebben kleine, middel en grote rechthoekige  trampolines. De kleine maat  tot 214 X 153 cm is eigenlijk alleen geschikt voor kleine kinderen tot maximaal 12 jaar. Grotere springers kunnen hier niet zoveel op en zullen hem dan ook minder intensief gebruiken. Alle andere maten zijn geschikt voor alle leeftijden echter geldt wel over het algemeen hoe groter hoe meer plezier eraan beleefd kan worden en hoe veiliger het springen wordt. Veel volwassenen vinden het springen ook nog steeds leuk! Uiteraard moet de rechthoekige trampoline wel in uw tuin passen. Zonder net adviseren wij een minimale vrij ruimt van 1 meter rondom en met net van ca 50 cm. De keuze uit onze rechthoekige trampolines is enorm komt u er zelf niet uit dan kunt u onze kieswijzer natuurlijk raadplegen. Uiteraard kunt u voor advies ook contact met ons opnemen via het contact formulier, de mail of telefonisch, dan helpen wij u graag op weg.