Waarom een Trampoline met Net kopen?

Een trampoline met net is een zeer veilige keuze. Wij raden eigenlijk altijd een trampoline met veiligheidsnet aan. Er kan door een veiligheidsnet nooit van de trampoline worden afgevallen, waardoor de kans op ongelukjes sterk wordt verkleind. Voor kleine kinderen is het zeker aan te raden omdat zij motorisch nog minder ontwikkeld zijn waardoor ze minder controle over hun sprong hebben en er sneller van af kunnen vallen. Grotere kinderen hebben weliswaar een betere motoriek maar gaan hierdoor ook al wat meer stunten waardoor ze ook weer sneller van de trampoline af kunnen vallen. Bij een hoge trampoline raden wij zeer zeker een veiligheidsnet aan omdat deze over het algemeen best hoog boven de grond staan. Een eventuele misspong is dan van een grote hoogte. Wilt u toch geen net om uw trampoline dan adviseren wij u een inground trampoline te kiezen. Houdt altijd rekening met de vrije ruimte om de trampoline heen. Houdt er rekening mee dat een trampoline zonder net een minimale vrije ruimte nodig heeft van 100 cm en met is het advies nog altijd 50 cm. Ten slotte kan er bijvoorbeeld gemakkelijk met een bal gespeeld worden en blijft de bal gewoon bij het spel betrokken zonder dat ze er steeds af en er weer op moeten klimmen.

Verschillende soorten trampolines met net

Er is een zeer ruim aanbod in trampolines met net. Zo hebben wij ronde, rechthoekige en ovale varianten, maar ook speciale ingraaf modellen voor optimale veiligheid in heel veel maten. De ronde trampoline met net heeft het grootste assortiment en is het meest verkocht omdat de meeste springers deze het lekkerst vinden springen. Ook is er gelijke verenspanning waardoor de springer gemakkelijk naar het midden wordt terug gedreven. Over het algemeen zijn de ronde modellen het goedkoopst in dezelfde kwaliteitsklasse als zijn rechthoekige en ovale concurrenten. De rechthoekige en ovale trampoline met net is meestal gemakkelijker in een lange smalle tuin te plaatsen waardoor er een grotere geplaatst kan worden doordat er minder loze ruimte verloren gaat. Ze zien er over het algemeen hierdoor ook wat strakker uit. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor optimale veiligheid. Dit verkrijgt u door een trampoline in te graven en er een vangnet omheen te plaatsen. Hierdoor is de inground trampoline met net laag bij de grond maar er kan toch nooit iemand van afvallen.

Waar op letten bij een veiligheidsnet. 

Een belangrijk punt voor het kiezen van het net is de ingang. Sommige hebben een rits en andere een overlappende flap. Een overhangende flap is altijd gesloten en dus veiliger tijdens het springen. Echter is het inklimmen iets lastiger. Een rits moet altijd worden dicht gedaan anders is daar een opening waar alsnog uitgevallen kan worden. Verder hebben sommige vangnetten de bevestiging aan de binnen kant van het randkussen. Hierdoor wordt voorkomen dat de springer bij de veren kan komen, de rand wordt minder belast en is er minder vrije ruimte om de trampoline nodig. Er zijn ook modellen die het halverwege het randkussen hebben. Hierbij wordt het randkussen weinig belast en is er voor het gevoel iets meer ruimte op de trampoline met net. Er zijn ook modellen die het net helemaal aan de buitenkant hebben. Er wordt dan optimaal gebruik gemaakt van de ruimte op de trampoline en de springer heeft een vrij gevoel. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat of kwaliteit? Kijk dan bij onze kieswijzer.

Lijst Rooster

Stel een Aflopende Directie in

1-25 van 261

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 1. Salta trampoline met veiligheidsnet 183 cm Groen
 2. Salta trampoline met veiligheidsnet 183 cm Roze
 3. Salta trampoline met veiligheidsnet 183 cm Zwart
 4. Salta trampoline met veiligheidsnet 213 cm Groen
 5. Salta trampoline met veiligheidsnet 213 cm Zwart
 6. Salta trampoline met veiligheidsnet 213 cm Roze
 7. EXIT Twist Trampoline 183 cm (Groen/Grijs)
 8. Salta trampoline met veiligheidsnet 244 cm Groen
 9. Salta trampoline met veiligheidsnet 244 cm Zwart
 10. Salta trampoline met veiligheidsnet 244 cm Roze
 11. Salta Premium Black edition trampoline met veiligheidsnet 183 cm
 12. EXIT Silhouette 244 (8ft)
 13. BERG Talent Trampoline met veiligheidsnet Comfort 180 cm
 14. Salta trampoline met veiligheidsnet 244 cm Zwart
 15. Salta trampoline met veiligheidsnet 244 cm Groen
 16. Salta trampoline met veiligheidsnet 244 cm Roze
 17. Etan Hi-Flyer Trampoline met veiligheidsnet 180 cm + trapje
 18. EXIT Twist Trampoline 244 cm (Groen/Grijs)
 19. EXIT Twist Trampoline 244 cm (Roze/Grijs)
 20. EXIT Silhouette Ground 244 (8ft) + Safetynet
 21. Salta rechthoek trampoline met veiligheidsnet Groen 153 x 214 cm
 22. Salta rechthoek trampoline met veiligheidsnet Roze 153 x 214 cm
 23. Salta rechthoek trampoline met veiligheidsnet Zwart 153 x 214 cm
 24. EXIT Silhouette 305
 25. Salta Premium Black edition trampoline met veiligheidsnet 213 cm

Lijst Rooster

Stel een Aflopende Directie in

1-25 van 261

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5