Montage Salta Comfort Edition trampoline

De Salta Comfort Edition monteren in 5 eenvoudige stappen.
De officiele handleiding nodig? Klik hier.montage salta comfort 1

Trampolinematen: 183cm, 213cm, 244cm, 251cm, 305cm, 366cm, 396cm, 427cm.
Montagetijd: 90-120 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Aantal dozen: 2

 

Stap 1: onderdelen uitleggen en controleren

De Salta Comfort Edition op poten wordt geleverd in 2 dozen. Leg alle onderdelen gesorteerd naast elkaar en controleer of alle aantallen juist zijn. 

Stap 2: monteer het frame

De basis begint bij het frame. Leg de onderdelen op de juiste plek zodat de cirkel al zichtbaar wordt. Duw de linkerkanten rond gebogen buizen in de staande poten. Zorg ervoor dat de uiteindes van de buis in zijn geheel door het gat van de poot zit (zie foto). De rechterkanten van de rond gebogen buizen worden vervolgens in het linkergedeelte geschoven. Duw dit uiteinde helemaal in het andere uiteinde zodat het stevig in elkaar zit. Let op! Maak 1 verbinding alvorens de gehele cirkel aan elkaar bevestigd wordt. Per verbinding is het het makelijkste om het onderstel, een poot te bevestigen. Dit doet u door eerst de 2 korte rechte buizen via een klik systeem over de liggende buis te schuiven. Wanneer deze in elkaar geklikt zijn, kan het onderstel in het ronde frame geklikt worden. Dit gaat eveneens via het eenvoudige kliksysteem. Deze handelijk dient 3x verricht te worden alvorens het ronde frame helemaal in elkaar geschoven wordt. Controleer na de montage of het frame mooi rond loopt en stevig in elkaar geschoven is. 

Stap 2: bevestig het springdoek

Het springdoek bevestigen is eenvoudig te verrichten. Pak vier ogen van het springdoek evenredig van elkaar en plaats de springveren door de springmathaken en het stalen frame. Houd er rekening mee dat de kortere/mindere geboden kant van de veer in het frame geplaatst wordt. Na het bevestigen van de eerste vier veren, is het belangrijk om steeds weer vier nieuwe ogen te nemen van het springdoek die evenredig van/tegenover elkaar liggen. Door steeds de uiterste ogen/springmathaken als eerste te spannen, blijft het gemakkelijk om het gehele springdoek te bevestigen aan het frame. Wanneer het lastiger wordt om de veren met de hand te spannen, kan de verenspanner haak gebruikt worden. 

Stap 3: trampoline rand plaatsen

Als het springdoek gespannen is, kunnen de veren en het frame afgedekt worden met de trampoline rand. Zorg bij het plaatsen van de rand ervoor dat de open flappen ter hoogte van de staande palen zitten. Bevestig te trampoline rand stevig op het frame met de meegeleverde elastieken. Zoek de lussen aan de onderkant van de rand en knoop het elastiek vast aan het springdoek. Gebruik de lussen aan op de zijflappen van de rand om het elastiek met haakje over het frame te spannen. De haak van het elastiek wordt eveneens aan een oog van het springdoek bevestigd. 

Stap 4: veiligheidsnet plaatsen

Plaats de rechte buizen van het veiligheidsnet via het kliksysteem in het ronde frame. Pak daarna het veiligheidsnet om de bovenkant gereed te maken. Duw de smalle, flexibele, ijzers door het net en duw deze door de afwerkingsdop. Zorg dat zowel een ijzer vanuit de linkerkant als de rechterkant in 1 afwerkingsdop geplaatst wordt waarbij de schroefgaten elkaar overlappen. Plaats een ringetje en draai de schroef stevig aan. Herhaal dit proces voor alle afwerkingsdoppen totdat het net rond en gesloten is aan de bovenkant. Pak nu de licht gebogen buizen en klik deze vast om de onderkant van de afwerkinsdop. Klik de onderkant van de gebogen buizen vast op de eerder geplaatste rechte buizen in het frame. Het veiligheidsnet is nu geplaatst op de trampoline

Stap 5: veiligheidsnet vastzetten

Bevestig het veiligheidsnet aan het stalen frame met de bijgeleverde touwtjes. Bind hierbij de touwtjes om de staande voeten en om de ronding van het frame. Plaats eventueel het trampoline trapje bij de ingang van het veiligheidsnet en spring met plezier!

montage salta comfort 1montage salta comfort 1montage salta comfort 1montage salta comfort 1montage salta comfort 1montage salta comfort 1montage salta comfort 1montage salta comfort 1montage salta comfort 1montage salta comfort 1montage salta comfort 1