Hoe kies ik de juiste maat?

  • Wat past er in de tuin en welke ruimte wilt u gebruiken, hoe groter hoe leuker en veiliger.
  • Kinderen jonger dan 6 liever niet groter dan 366cm omdat zij anders minder goed kunnen springen.
  • Kinderen boven de 6 liever niet kleiner dan 213cm. Bij een kleinere trampoline zal er minder gebruik van worden gemaakt omdat hier geen kunstjes op gedaan kunnen worden.
  • Kinderen boven de 10 liever niet kleiner dan 270cm omdat zij hier minder op kunnen.
  • Houdt rekening met de vrije ruimte om de trampoline heen. Met veiligheidsnet ca 50 cm zonder net ca 100cm.

Hoe wordt de maat van een trampoline aangegeven?
De maat van een trampoline is altijd gemeten van buitenkant frame tot buitenkant frame. Dit geldt ook voor losse onderdelen of accessoires.

Wat is de maat van het springvlak van een trampoline?
De maat van het springvlak is altijd kleiner dan de trampoline zelf. Wanneer u de maat van de trampoline weet, bekijkt u hoe breed het randkussen is bij onze product specificaties. Deze breedte haalt u er aan alle zijden van de maat van de trampoline af zodat u de afmeting van het springvlak overhoudt. Er staat bij veel producten ook aangegeven wat de diameter van de springmat is.

Hoeveel personen kunnen er tegelijk op een trampoline?
Er wordt altijd aangeraden om met één persoon tegelijk te springen. Dit is veilig en verantwoord. Gezien de maximale springgewichten die onze trampolines kunnen dragen, is het soms mogelijk om, tegen het advies van de leverancier in, met meerdere kinderen tegelijk op de trampoline te springen. Echter geldt hierbij dat de kans op ongelukken wordt vergroot omdat er tijdens het springen de kinderen gelanceerd kunnen worden en hier geen controle meer op de landing is. Ook kunnen kinderen tegen elkaar aan botsen. Hoe meer kinderen hoe groter de kans op ongelukken. Wilt u toch met meerdere personen tegelijk op de trampoline kies dan voor een zo groot mogelijke maat om de kans op ongelukken zo klein mogelijk te maken.

Welke maat is het meest gangbaar?
Voor iedere leeftijd is een 305cm trampoline leuk om lekker op te springen. Voor grote kinderen is deze net niet te klein en voor kleinere kinderen is deze niet te groot. Dit is dan ook één van de meest verkochte maten. Uiteraard past deze niet in elke tuin. Dan kunt u ook kiezen voor een iets kleiner model of wellicht een rechthoekige trampoline. De rechthoekige vorm neemt minder ruimte in beslag en hierdoor kan er een grotere worden neergezet. Hoe groter hoe leuker! Indien u meer ruimte heeft van 305cm dan raden wij aan om zo groot mogelijk te kiezen omdat er dan optimaal springplezier beleeft wordt. Let wel op, bij kleine kinderen niet te groot kiezen groter dan 366cm want dat springt erg zwaar en komen ze niet zo goed omhoog.