Uitleg Bellicon

HOE WERKT DE BELLICON® MINITRAMPOLINE?

Alleen al eenvoudig op-en-neer bewegen op de elastische bellicon® minitrampoline veroorzaakt een reeks positieve effecten in uw lichaam. Op het hoogste punt van het opveren – ook als u alleen maar lichtjes op-en-neer beweegt – is uw lichaam gedurende een fractie van een seconde gewichtsloos, en ontspannen de spieren zich volledig. Op weg naar beneden neemt de valsnelheid toe en tijdens het afremmen op de mat spannen de spiercellen zich reflexmatig op. Afhankelijk van de intensiteit van de training werkt hier een veelvoud van de normale zwaartekracht in op uw lichaam en spannen uw spieren zich ook evenredig aan. Dit proces herhaalt zich iedere keer dat u opveert: ontspanning van alle lichaamscellen bij het naar boven bewegen en weer op spanning komen bij het afremmen.

In slechts 100 seconden ziet u hier een animatie waarin de werking van de bellicon® wordt onderbouwd (Engelstalig):

Op- en neerbewegen op de bellicon® heeft positieve effecten op uw lichaam:

De continue zwaartekrachtwissel brengt een enorme stofwisselingsactiviteit tot stand: hoewel u de beweging op zich misschien als weinig inspannend ervaart, wordt toch uw hele lichaam getraind. Hierbij wordt elke lichaamscel blootgesteld aan het mechanisme van spannen en ontspannen. U kunt dit gemakkelijk zelf voelen wanneer u tijdens het bouncen uw hand op een willekeurige spier legt. Het maakt niet uit welke spier u kiest; armen, buik of nek: het aan- en ontspannen tijdens het op-en-neer bewegen is overal duidelijk te voelen.

Elastische vering zorgt voor het beste resultaat

Deze continue zwaartekrachtwissel is op zich niets bijzonders: telkens wanneer u – op welke ondergrond dan ook – opveert en weer op de bodem terechtkomt, spannen en ontspannen uw spieren zich. Het bijzondere aan de elastische minitrampoline is de vering door elastiekringen. Terwijl u bij een sprong op de grond abrupt wordt afgeremd, duurt de afremfase op de zachte trampoline veel langer, waardoor uw spieren ook langer aangespannen blijven.

Ervaring leert dat er geen betere vering bestaat dan sterk elastische elastiekringen. De remweg op een trampoline met stalen veren is zo kort dat er geen optimale spieropbouw kan plaatsvinden. Alleen een trampoline met een zeer elastische vering garandeert de hoogste trainingseffecten. De zachte elastieken zijn bijzonder rekbaar en daardoor weldadig en effectief voor rug, tussenwervelschijven en gewrichten.

Bewegen op de bellicon® zet uw hele lichaam aan het werk

De training op de bellicon® traint ook andere celstructuren; kraakbeen en tussenwervelschijven worden door het spannen en ontspannen zacht gemasseerd en van voedingsstoffen voorzien. Organen als de alvleesklier, de nieren en de lever worden door de trek- en duwbewegingen gestimuleerd en dus getraind.

Kortom, uw hele lichaam profiteert van een training op de elastische minitrampoline van bellicon®.

"De trampoline is bijzonder geschikt voor de nabehandeling van patiënten, preventie en fitness. Ook bijna elke lichamelijke uitdaging kan na trampolinetraining gemakkelijker worden aangegaan. Bij de nabehandeling van orthopedische en neurologische ziekten en bij de nabehandeling na chirurgische ingrepen kan men met trampolinetherapie verbazende resultaten behalen."

Wolfgang Placht - Lesgever voor trampolinetherapeuten

 

De bellicon® verenigt veel fitnessproducten

Trainen met de bellicon® is veelzijdig. Het verenigt verschillende trainingseffecten van andere toestellen: 

Stepper

Het op-en-neer bewegen op de trampolinemat lijkt sterk op traplopen - een training die je ook op verschillende Step-boards kunt uitvoeren. De bellicon® spaart hierbij uw gewrichten en tussenwervelschijven, en is ook nog eens veel leuker en afwisselender!

Cross-Trainer

De training op de bellicon® werkt in op alle grote spiergroepen en maakt zo een totale duurtraining mogelijk. Dit doet een crosstrainer ook, maar die beïnvloedt lang niet zoveel spiergroepen. 

Loopband

Op de bellicon® kun je ook joggen, hardlopen en sprinten, net als op een loopband, maar is veel vriendelijker voor de gewrichten. Afhankelijk van de sterkte van de elastieken kan je zelfs op zand of op bosgrond lopen nabootsen.

Trilplaten

Net als bij de bellicon® zorgen trilplaten voor spiercontracties, dus voor spanning en ontspanning. Het grote voordeel van de bellicon® is dat het springen veel meer plezier oplevert en dat het ook heerlijk voelt om steeds heel eventjes totaal gewichtloos te zijn. Ook de diversiteit in spiertraining en bewegingsafwisseling is veel aantrekkelijker. Een ander groot verschil is dat een trilplaat alleen individuele spiergroepen traint, terwijl op een bellicon® alle spieren tegelijkertijd worden gestimuleerd.

Balance Board

De bellicon® is als een groot Balance Board: uw voeten en evenwichtsorgaan spannen zich voortdurend in om op speelse wijze uw evenwicht te behouden. Bij de bellicon® is de evenwichtsoefening nog intenser en kunt u het evenwicht ook veel beter trainen doordat de elastische mat u op alle plekken uitdaagt om stabiel te staan en te springen. Daarnaast zijn er ook nog andere positieve effecten zoals een verbetering van de bloedsomloop en de spierkracht.

 

Direct bestellen