Wat zijn de voor- en nadelen van een ronde, rechthoekige of ovale trampoline?
Er zijn verschillende vormen trampolines: rond, rechthoekig of ovaal.

Rond
+ Springt voor de meeste het lekkerst, springer komt makkelijker terug in het midden
+ Meer ruimte om te springen, overal dezelfde afstand, daardoor wat veiliger en vaak ook nog eens voordeliger
- Neemt meer ruimte in beslag

Rechthoekig
+ Strakke vormgeving in de tuin, praktisch gebruik maken van uw ruimte, vaak kan er dan een grotere(langere) trampoline geplaatst worden.
- Is over het algemeen duurder
- Springt voor de meeste kinderen minder prettig door de verschillende veren spanning.

Ovaal
+ Springer belandt makkelijker terug in het midden, praktisch gebruik maken van uw ruimte, vaak kan er dan een grotere(langere) trampoline geplaatst worden
- Is duurder dan rond en rechthoekig
- Keuze is beperkt, weinig aanbieders

Een trampoline met of zonder veiligheidsnet?
Wij adviseren altijd een veiligheidsnet voor elke trampoline. Dit is de meeste veilige keuze omdat niemand van de trampoline af kan vallen. Hierdoor kunnen kinderen redelijk zelfstandig op de trampoline springen.  Soms kan er gekozen worden voor een inground trampoline zonder net. Let hier wel bij op dat er voldoende ruimte vrij is, van minimaal 1 meter, om de trampoline heen.

Wat zijn de regels voor trampolines voor ''openbaar gebruik'' zoals bij scholen, instellingen, verenigingen en speeltuinen? 
Er zijn uitgebreide regels voor trampolines in openbaar gebruik. Hier vindt u alle specifieke regels voor openbaar gebruik van trampolines.

Welke trampolines zijn geschikt voor openbaar gebruik?
Dit zijn de Avyna Pro-line trampolines. Bij Avyna kunt u een logboek aanvragen. Dit kunt u doen door bij uw bestelling in het vakje opmerkingen te plaatsen “graag met logboek leveren”. Via de volgende link komt u bij alle professionele trampolines die geschikt zijn voor openbaar gebruik.

Welke fitness trampoline kan ik het beste kiezen?
We hebben een aantal fitness trampolines in ons assortiment. Voor de beginner raden wij de Trampolineland Deluxe trampoline aan. Deze heeft een goede vering door de soepele elastieken en een beugel om het oefenen op de trampoline nog leuker te maken. Tevens is deze zeer scherp geprijst. Wilt u een hogere kwaliteit? Of de trampoline professioneel inzetten? Dan raden wij u Avyfit fitness trampoline aan. Deze is van topkwaliteit en uiterst duurzaam. 

Veren of elastieken bij een fitness trampoline?
Wanneer u een fitness trampoline zoekt, zijn er twee belangrijke verschillen: stalen veren of elastieken. Een stalen veer is wat stijf en strak. Hiermee kunnen goede en snelle fitness oefeningen uitgevoerd worden. Deze hebben een minder prettige sprong door de stijfheid. Elastieken zijn soepeler en daardoor beter voor het lichaam, zeker waneer er sprake is van blessures. Door de zachtere sprong worden de klappen van het springen beter opgevangen. Hier kan dus lekker en soepel op gesprongen worden maar snelle oefeningen zijn niet echt mogelijk door de soepelheid van de elastieken.