Trampoline springmat

Een trampoline springmat is Niet universeel

Er zijn nogal veel verschillende soorten trampoline springmatten voor alle verschillende trampolines. Ze hebben bijna allemaal hun eigen specificaties waardoor ze meestal niet universeel zijn. Daarom is het goed om op te letten welke trampoline springmat u nodig heeft. Van de merken die wij voeren kunnen wij de meeste matten leveren. Let op, onze springmatten worden exclusief veren geleverd.

Hoe kiest u de juiste trampoline springmat?

Om de juiste trampoline springmat te kiezen heeft u de volgende gegevens nodig:

 1. De exacte diameter van de trampoline. Dit meet u door de trampoline te meten van buitenkant buis tot buitenkant buis. Dus u meet de hele trampoline en niet alleen het trampoline doek. 
 2. Het exact aantal veren en/of ogen. U telt hoeveel veren u heeft, hoeveel driehoekjes er aan de springmat zitten of hoeveel bevestigingspunten in het topframe zitten. Let er bij rechthoekige trampolines ook op of u veeraansluitingen in de hoek heeft. In sommige gevallen kan het handig zijn om te bepalen hoeveel veren er op elke lengte zitten.
 3. De exacte lengte van een ongespannen veer (los van de trampoline). Dit meet u door een veer los te halen van de trampoline en volledig te meten van haak tot haak. Let er hierbij op dat de veer in originele staat is waarbij hij niet is opgerekt en de haakjes niet heel ernstig zijn vervormd. Dus u meet de gehele veer; het hele ijzer.

Wanneer u deze gegevens compleet heeft, kunt u hierboven een keuze maken uit de juiste vorm van uw trampoline springdoek. Vervolgens bepaald u de maat van uw gehele trampoline zoals hierboven beschreven. Als u de juiste maat heeft gevonden vergelijkt u bij deze of het aantal veren én de lengte van de veren overeen komen. Het kiezen van een juist springdoek luistert nogal nauw en hierdoor moeten de productspecificaties overeen komen met wat u gemeten heeft. Voor het gemakkelijk monteren kunt u ervoor kiezen om er een verenspanner bij te bestellen.

Wanneer een nieuwe mat?

Een nieuwe trampoline wordt altijd inclusief de springmat geleverd. Na enkele jaren kunnen de driehoekjes waar de veren aan bevestigd worden bij de stiksels los raken. Dan is het verstandig om een nieuwe trampoline springmat aan te schaffen. U kunt er ook voor kiezen om deze opnieuw aan te laten naaien (maximaal 5 stuks) maar vaak zien we dat als dat op één plek gebeurd, dat op steeds meer plaatsen zal gebeuren. We zien ook soms dat de haakjes doorroesten. Ook dan kan er gekozen worden voor een nieuwe trampolinedoek. Er zijn ook losse haakjes te koop maar hierbij geldt wederom dat wanneer er één kapot gaat, gaan er steeds meer kapot.
Wanneer u schade heeft opgelopen door bijvoorbeeld vuurwerk of een scheur en de kinderen willen toch nog steeds springen, kunt u ook kiezen om een nieuw trampoline springmat te kopen. Scheurtjes tot 5 cm of brandgaten zo groot als maximaal een 2 euromunt kunnen geprepareerd worden door Etan. Echter verliest de trampolinemat hierdoor wel wat elasticiteit. Vaak is een reparatie bijna net zo duur als een hele nieuwe springmat voor uw trampoline. Ten slotte kan de mat na jaren springen zijn elasticiteit verloren zijn. Hierdoor springt de trampoline niet meer lekker en kan een nieuwe trampoline mat worden aangeschaft. 

Wilt u persoonlijk advies voor een passende springmat? Kijkt u dan op de volgende link: 
https://trampolineland.nl/springmat-keuze-hulp

Lijst Rooster

Stel een Aflopende Directie in

1-25 van 93

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 1. Trampoline veren spanner
  € 7,94
  Leverbaar: Voldoende (afhalen? Bel of mail)
  Verwachte levertijd indien voorradig : 1 a 2 werkdagen
 2. Reparatieset springmat
  € 19,99
  Leverbaar: Voldoende (afhalen? Bel of mail)
  Verwachte levertijd indien voorradig : 1 a 2 werkdagen
 3. Game On Sport Fun/Flash Springmat trampoline 183 cm
 4. Avyna Pro-Line 207 Rechthoekige Springmat trampoline 120 x 95 cm 28 ogen
 5. Avyna Pro-Line 209 Rechthoekige Springmat trampoline 120 x 95 cm 32 ogen
 6. EXIT Springmat Trampoline 183 cm (Twist)
 7. Hi-Flyer Springmat trampoline 183 cm
 8. Game On Sport Fun/Flash Springmat 244 cm
 9. BERGTalent Springmat trampoline 180 cm
 10. Avyna Pro-Line Springmat trampoline 200 cm
 11. Hi-Flyer 08 Springmat trampoline 244 cm
 12. EXIT Springmat Trampoline 244 cm (JumpArenA)
 13. Avyna Pro-Line Springmat trampoline 275 bij 190 cm 52 ogen
 14. Avyna Pro-Line Springmat trampoline 244 cm
 15. Avyna Pro-Line Rechthoekige Springmat trampoline 275 x 190 cm 56 ogen
 16. Hi-Flyer 10 springmat trampoline 305cm
 17. Etan Premium Springmat trampoline 180 cm
 18. Etan Premium Springmat trampoline 244 cm
 19. EXIT Springmat Trampoline Ovaal 244x380 cm
 20. EXIT Springmat Trampoline Rechthoekig 214x366 cm
 21. EXIT Springmat Trampoline 244 cm (Twist)
 22. Game On Sport Fun/Flash Springmat 305 cm
 23. Etan Premium Springmat trampoline 180 cm
 24. Powerjumper SpringMat Medium Star 305 cm 66 ogen
 25. Game On Sport Fun Ovale Springmat voor trampoline 366 x 183 cm

Lijst Rooster

Stel een Aflopende Directie in

1-25 van 93

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4